Țara în care școala a început la televizor. Cum se desfășoară cursurile. GALERIE FOTO

Ultima actualizare: 26-08-2020 18:10
Țara în care școala a început la televizor. Cum se desfășoară cursurile. GALERIE FOTO - 8
Getty

Elevii din Mexic au început școala prin intemediul unor cursuri difuzate la televizor, din cauza numărului mare de cazuri de infectare cu Covid-19.

Școlile au fost printre primele instituții care s-au închis la începutul pandemiei în Mexic, în luna martie, coform BBC.

Având în vedere că doar jumătate dintre familiile din Mexic au acces la internet și un procent și mai mic dețin un calculator, autoritățile au decis să difuzeze la televizor orele de curs.

Conform datelor oficiale, 93% dintre casele din Mexic au televizor.

Mai multe imagini, în galeria foto de mai jos.

Mexicul are unul dintre cele mai mari bilanțuri ale deceselor provocate de Covid-19 la nivel global.

De la începutul pandemiei au murit 61.450 de persoane. Doar Statele Unite și Brazilia au anunțat un număr mai ridicat de morți.

Curriculum a rămas același ca în perioada în care orele se desfășurau în sălile de curs. Printre cursuri sunt incluse, de asemenea, și muzica și educația fizică.

Deși mulți părinți au recunoscut că planul autorităților este o alternativă bună pentru sănătatea celor mici, alții consideră că școala de acasă este dificilă pentru părinții care lucrează.

Pentru copiii din clasele mici, este important ca un adult să fie acasă pentru a se asigura că elevii au ales programul de televiziune potrivit, care să difuzeze cursurile pentru vârsta lor și, cel mai important, că sunt atenți la ore.

În perioada în care lecțiile se vor difuza la televizor, copiii nu vor primi teme pentru acasă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO