Țara europeană în care s-a înregistrat cea mai mare rată de infectare cu Covid-19 din lume
Virusul SARS-COV-2 revine în forță în unele zone ale Europei, în timp ce în altele au fost ridicate restricțiile, după ce numărul cazurilor noi a scăzut substanțial.
Cehia intră în carantină națională după creșterea numărului de îmbolnăviri, la fel și oraşul turistic Nisa, din sudul Franței.
Pe de altă parte, un nou vaccin anti-Covid a primit undă verde peste ocean. Este vorba despre serul produs de compania Johnson & Johnson.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Se administrează într-o singură doză şi poate fi păstrat în frigider, în loc de congelator. Agenţia americană pentru medicamente a autorizat sâmbătă seară folosirea lui pe scară largă.
Cehia, cea mai mare rată de infectare pe cap de locuitor din lume
Începând de luni, Cehia intră din nou în stare de urgenţă. Carantina la nivel naţional va fi menţinută cel puţin pentru următoarele 3 săptămâni. Rata contaminării cu virusul Sars Cov 2 pe cap de locuitor a devenit cea mai mare din lume, aşa că guvernul ia măsuri drastice.
Jan Hamáček, ministrul ceh de Interne: „Polițiştii vor verifica dacă persoana este într-adevăr în drum spre locaţia menţionată în declarație. "
Oamenii vor avea voie să iasă din cartierul unde locuiesc doar pentru a se duce la serviciu, la medic sau să-şi îngrijească rudele şi trebuie să prezinte o dovadă scrisă în acest sens. Se închid magazinele neesențiale, școlile și grădinițele. Plimbarea animalelor de companie va fi posibilă doar pe o distanţă de 500 de metri depărtare de casă. Pe lângă poliţişti, pe străzi vor patrula şi 5.000 de militari.
Restricţii sunt şi pe Riviera Franceză. În oraşul Nisa, explozia de îmbolnăviri cu tulpina britanică a dus la implementarea unei carantine locale, valabilă de vineri seara până luni dimineaţa. Localnicii au voie să iasă din casă o oră pe zi şi nu trebuie să se îndepărteze mai mult de cinci kilometri de domiciliu.
Magazinele, mai puţin cele alimentare şi farmaciile sunt închise, iar accesul pe plajă este interzis. Măsurile vor fi aplicate şi weekend-ul următor.
Restricţii suplimentare au fost introduse şi în 5 regiuni din Italia, printre care Lombardia şi Piemont. În schimb, în Sardinia, restricțiile antiepidemice au fost în mare parte ridicate, mai puţin cele referitoare la portul măştii şi la distanţarea socială. În ultimele 3 săptămâni, Sardinia a înregistrat mai puţin de 50 de cazuri noi de COVID-19 la 100.000 de locuitori, aşa că restaurantele sunt deschise şi seara, iar cinematografele, sălile de teatru şi de fitness primesc din nou oaspeţi.
Veşti bune au primit şi spanioli din provincia Catalonia. Cu o rată de incidenţă în scădere, în Barcelona au fost redeschise parţial mall-urile, iar în comunitatea autonomă Galicia este permisă, după mai multe luni de restricții, deplasarea între municipalități.
Sursa: Pro TV
Etichete: coronavirus, europa, cehia, rata de infectare,
Dată publicare:
28-02-2021 07:59