Regina Elisabeta, despre vaccinarea anti-Covid. „Nu doare deloc”
Regina Elisabeta a II-a i-a îndemnat pe cei care ezită să se vaccineze "să se gândească la cei din jur".
"Nu doare deloc!" - a dat asigurări suverana, care a intervenit într-o video-conferință cu coordonatorii campaniei de vaccinare din Regatul Unit.
La rândul lor, liderii Uniunii Europene, reuniţi joi seară într-un summit virtual, au făcut apel la menţinerea de restricţii ferme şi la accelerarea vaccinării pentru a stopa răspândirea noilor variante ale coronavirusului.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Regina Elisabeta: „Odată ce primeşti vaccinul ai sentimentul că eşti protejat. A fost rapid, aproape că n-am simţit nimic. Am primit o mulţime de scrisori de la oameni foarte surprinşi de cât de uşor a fost să fie vaccinaţi, iar injecţia nu i-a durut deloc.”
În Europa, tot mai multe state sunt în alertă din cauza celui de-al treilea val al pandemiei, alimentat de răspândirea tulpinilor britanică și sud-africană.
Ursula von der Leyen: „Varianta britanică e acum în toate statele membre, în afara unuia singur. Varianta sud-africană e în 14 state-membre, iar cea braziliană în șapte dintre ele.”
Este o urgență că vaccinurile existente să fie adaptate la noile mutații ale virusului - insistă Agenția Europeana a Medicamentului, după ce experții au atras atenția că vaccinurile autorizate în prezent s-ar putea dovedi mai puțin eficiente împotriva noilor tulpini ale coronavirusului.
Agenția Uniunii Europene a publicat un ghid care conține un set de principii pentru producătorii de vaccinuri care încep să dezvolte seruri mai bine țintite împotriva noilor variante. Astfel, conform documentului, nu ar fi neapărat nevoie de studii de laborator pentru dezvoltarea unui vaccin derivat. Iar serul ar trebui fabricat de același producător ca al vaccinului original. Însă se recomandă cel puțin un studiu clinic pentru demonstrarea eficacității vaccinului derivat.
Jens Spahn, ministrul Sănătății german: „Vaccinarea deschide calea ieșirii din pandemie, deși nu va fi doar ca o plimbare în parc. Mutațiile fac să fie și mai dificilă, mai anevoioasă această cale de ieșire din pandemie.”
Între timp, Comisia Europeană a promis o creştere accentuată a numărului de doze disponibile în al doilea trimestru, cu livrări în creştere din partea Pfizer/BioNTech şi Moderna, aprobarea vaccinului Johnson & Johnson şi un control atent al exporturilor.
Ursula von der Leyen: „Vrem să vedem cine exportă și unde. (Verificările) sunt concentrate pe întrebarea "compania care exportă vaccinuri produse în Europa își respectă contractul cu Uniunea Europeană?”
În ceea ce priveşte emiterea unui paşaport european de vaccinare care să faciliteze călătoriile, liderii Uniunii Europene s-au mărginit să ceară "continuarea unei abordări comune", după summitul virtual de ieri.
Șefa Comisiei Europene a reamintit că persistă semne de întrebare de natură ştiinţifică, de exemplu, nu este sigur că încetezi să transmiţi virusul după ce ai fost vaccinat.
Sunt însă state, precum Grecia, care insistă pe adoptarea accelerată a unui astfel de document, că să-și salveze sezonul estival.
Sursa: Pro TV
Etichete: coronavirus, pandemie, europa, Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii,
Dată publicare:
26-02-2021 20:40