Țara care folosește androizi pentru a combate noul coronavirus

Ultima actualizare: 29-04-2020 14:23
coronavirus
Shutterstock

Thailanda este prima țară din lume care folosește androizi pentru a lupta contra Covid-19, scrie El Pais.

Roboții sunt denumiți ”ninja”, iar misiunea lor este să detecteze bolnavii de coronavirus, să ajute la tratarea lor și să protejeze personalul medical.

Dotați cu tehnologie 4G, aceștia pot testa temperatura persoanelor și pot descoperi simptomele infectării cu Covid-19. Tot cu ajutorul lor, medicii discută cu pacienții de la distanță, prin videoconferință.

Creatorii roboților au promis că în curând ”ninja” vor aduce mâncarea și medicamentele pacienților și vor dezinfecta camerele acestora.

”În acest fel, medicii nu vor fi nevoiți să intre în zona de risc. Roboții costă între 3.000 și 9.000 de euro, dar îi oferim gratis spitalelor”, a spus Viboon Sangveraphunsiri, profesor de inginerie mecanică la o Universitate din Bangkok.

Pentru partea de comunicare video, instituția a colaborat cu o firmă de telefonie mobilă.

Roboții au fost creați pentru a asista pacienții cu afecțiuni cerebrale, dar după declanșarea pandemiei de coronavirus inginerii i-au reprogramat.

Pentru moment, doar patru spitale dispun de un asemenea robot, dar alte zece spitale sunt pe listă.

 

În România, dezinfecția la „Matei Balș” se face cu un robot autonom

 

Și România folosește tehnologia pentru a lupta contra noului coronavirus. Dezinfecția la Institutul „Matei Balș” din Capitală se face cu ajutorul unui robot autonom, pus la dispoziție de Bucharest Robots și Asociația Suport. Robotul folosește lumină UVC pentru a elimina virușii și bacteriile din spital.

Soluția dezvoltată în Danemarca a fost aleasă și de către China pentru dezinfecție, aceștia comandând deja peste 200 de bucăți, dar și în spitale din Taiwan, Italia, Marea Britanie, Danemarca, Japonia, Emiratele Arabe Unite și altele.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO