Țara care ar putea să-și vaccineze întreaga populație adultă cu prima doză în decurs de o săptămână

Dată publicare: 02-04-2021 12:20
Dată actualizare: 02-04-2021 12:38


vaccin

Ministrul sănătății din Bhutan, Asia de Sud, a declarat întreaga populație adultă va fi vaccinată în decurs de o săptămână de la lansarea campaniei de vaccinare.

Primul ministru al țării, Lotay Tshering, a declarat că țara își propune să devină una dintre primele state din lume care administrează prima doză tuturor persoanelor eligibile. El a adăugat că a doua doză este programată între 8-12 săptămâni de acum înainte, transmite independent.co.uk.

În urma unei actualizări a datelor guvernului, 423.114 persoane au fost vaccinate începând de joi. Aproape 40% din populația eligibilă, estimată la 533.558, a fost vaccinată până în a doua zi a campaniei de vaccinare, care a început pe 27 martie.

Bhutan a raportat 873 de cazuri de infectare cu coronavirus și un deces de la începutul pandemiei, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

Un profesor a declarat că țara sa a combătut activ Covid-19 și a perceput-o ca o urgență de sănătate. „A scos la iveală un plan național de pregătire și răspuns pentru focarul de coronavirus. Restricțiile de călătorie, carantina și alte măsuri conexe au arătat răspunsul rapid al țării la situația de urgență. "

O femeie în vârstă de 30 de ani a devenit prima din țară care a primit serul la un centru de vaccinare din Thimphu, capitala Bhutanului. 

Primul ministru și familia sa s-au vaccinat în prima zi de campanie. Miniștrii cabinetului și alți reprezentanți ai Parlamentului au fost, de asemenea, vaccinați.

 

Sursa: Independent.co.uk

Tags: bhutan, vaccinare,


VIDEO PROTVPLUS.RO