Tanarul de culoare ucis in Missouri i-a amenintat cu un pistol pe politisti. Imaginile surprinse de camere de supraveghere

Ultima actualizare: 27-12-2014 07:39
Missouri

Un tanar afroamerican in varsta de 18 ani a fost ucis de catre un politist in statul american Missouri, in fata unei benzinarii, insa imaginile surprinse pe camerele de supraveghere arata ca acesta i-a provocat pe ofiteri, scrie Daily Mail.

Politistii raspundeau unui apel la 911 in legatura cu un furt la benzinarie. Ofiterul care l-a impuscat pe Antonio Martin ar fi actionat in legitima aparare, dupa cum se vede in imaginile surprinse de camerele de supraveghere de la benzinarie.

Pe filmare, ofiterul, al carui nume nu a fost facut public, se apropie de doi barbati de culoare. Victima scoate un pistol si il ameninta pe politist, iar acesta scoate arma si trage trei gloante. Unul dintre cele trei focuri l-au atins pe tanar si l-a ucis.

Purtatorul de cuvant al politiei a fost atent in declaratiile de la conferinta de presa, spunand ca nu era necesar ca Antonio Martin sa se apropie de ofiter cu arma indreptata catre acesta si a adaugat: "Incercam sa mentinem acest caz cat mai transparent. Vrem ca toata comunitatea sa inteleaga ce se petrece".

Incidentul armat a avut loc marti seara la Berkeley, un oras situat in apropiere de Ferguson, unde luna trecuta au izbucnit revolte in urma deciziei unui mare juriu de a nu-l inculpa pe politistul alb care l-a ucis pe Michael Brown, un adolescent de culoare in varsta de 18 ani, care nu era inarmat.

Drama de la Ferguson, la periferia Saint Louis, a provocat o emotie considerabila in tara, in special in randul comunitatii afroamericane. Politistul a tras atunci de 12 ori asupra tanarului de culoare neinarmat. Impunitatea care i-a fost acordata ulterior de justitie a declansat zeci de manifestatii in Statele Unite.

O serie de alte drame recente, de acelasi tip, au intensificat furia comunitatii afroamericane, care se considera victima rasismului din partea politiei.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO