Tabletele și telefoanele mobile, interzise în camerele elevilor de la o prestigioasă școală privată
Elevii Colegiului Eton au interdicție de a folosi telefoanele inteligente, laptopurile și tabletele în camerele de cămin, după ora 21.30, întrucât conducerea prestigioasei școli cu internat se teme că aceștia nu se odihnesc suficient.
Astfel, elevii de 13 ani care învață la această școală privată, pentru care părinții plătesc anual 38.700 de lire, trebuie să predea toate dispozitivele electronice supraveghetorilor, înainte să meargă la culcare, informează Daily Mail.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Măsura a fost introdusă de directorul școlii, Simon Handerson, care consideră că lipsa de somn reduce abilitatea elevilor de a se concentra la ore și le afectează performanța academică. Totodată, el și-a exprimat îngrijorarea că rețelele de socializare vor pune presiune pe copii, contribuind la dezvoltarea bolilor mintale în rândul adolescenților.
Potrivit reprezentantului Colegiului Eton, tinerii se trezesc mult mai odihniți de când a intrat în vigoare această măsură. „Ne așteptam să se plângă, dar s-au simțit ușurați că le-am luat dispozitivele, pentru că nu mai sunt presați să își verifice conturile de pe rețelele de socializare”.
Și prințul William, care a studiat la Colegiul Eton, a atras atenția asupra pericolelor pe care rețelele sociale le prezintă, subliniind că anonimitatea în mediul online este „foarte, foarte periculoasă”. Mai mult, el a făcut apel pentru eradicarea hărțurii cibernetice, care transformă viața a numeroși copii într-un calvar.
Un studiu relevă că 10% dintre tinerii cu vârste între 11 și 18 ani își verifică telefoanele mobile de cel puțin 10 ori în timpul nopții, ceea ce le-a cauzat probleme de concentrare la ore, a doua zi.