Sute de oameni în alb, la Teotihuacan, "Locul unde omul devine zeu". Semnificația gestului
În Mexic, sute de turiști și localnici, mulți îmbrăcați în alb, au sărbătorit echinocțiul. Ei au urcat pe Piramida Soarelui de la Teotihuacan, vechiul oraș aztec, ale cărui ruine se afla la 50 de kilometri de capitala țării.
Teotihuacan înseamnă în graiul vechilor azteci, "Locul unde omul devine zeu".
Mexicani din întreaga țară, dar și străini, au venit în pelerinajul anual la ruinele mărețului oraș din epoca pre-hispanică.
S-au urcat pe cea mai înaltă structură a sitului, Piramida Soarelui... Și, cu mâinile ridicate spre cer, au întâmpinat prima zi a primăverii astronomice.
Pelerinii cred că piramida emite o energie specială în ziua echinocțiului, care poate fi transmisă oamenilor, mai ales dacă poartă veșminte albe.
Cu două veacuri înainte de nașterea lui Hristos, Teotihuacan era deja o cetate înfloritoare, iar la momentul apogeului avea o populație de 200.000 de locuitori, fiind cel mai mare oraș de pe continentul american. Pe la anul 650 a început declinul, iar orașul a fost abandonat un secol mai târziu, din cauze pe care istoricii și arheologii nu au reușit să le afle.