Suedia a înregistrat 65 de decese după câteva zile în care nu a mai raportat niciun caz mortal

Ultima actualizare: 02-06-2020 21:25
Suedia
AFP

Suedia a raportat marţi încă 65 de decese cauzate de COVID -19, la câteva zile după ce nu a mai înregistrat niciun caz mortal pentru prima dată din luna martie, relatează dpa.

Agenţia de Sănătate Publică a anunţat că a înregistrat în total 4.468 de decese legate de noul coronavirus şi aproximativ 38.500 de cazuri de infectări. Primul deces a fost raportat la 11 martie.

''Cifrele din ultimele 24 de ore sunt destul de tipice, reflectă faptul că am fost ocupaţi cu teste şi analize în weekend'', a declarat Karin Tegmark Wisell, directorul departamentului de microbiologie din cadrul Agenţiei de Sănătate Publică.

Oficiali au subliniat adesea faptul că există de obicei întârzieri ale raportărilor cazurilor la sfârşit de săptămână.

Johanna Sandwall, manager pentru situaţii de criză la Consiliul Naţional al Sănătăţii şi Ajutorului social, a declarat că locurile libere din unităţile de terapie intensivă sunt în prezent de 30%.

În prezent, 556 de pacienţi sunt pe ventilaţie mecanică, dintre care 311 au COVID -19, a adăugat ea.

Comparativ cu vecinii săi nordici, Suedia a adoptat măsuri mult mai puţin stricte pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar oamenii au fost sfătuiţi să evite călătoriile, să menţină distanţarea fizică şi să stea acasă dacă sunt vârstnici sau chiar dacă au simptome minore.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO