Strazile Parisului aratau ca dupa razboi. 40 de oameni au fost raniti si 58 de tineri au fost arestati

Ultima actualizare: 18-06-2016 07:15

A fost haos la Paris, unul dintre orasele care gazduiesc Campionatul European de Fotbal. Un protest al sindicalistilor care nu vor modificarea codului muncii a degenerat in violente.

Tineri pusi pe scandal s-au rupt de masa demonstrantilor pasnici, s-au luat la bataie cu fortele de ordine si au incendiat trei masini. Cel putin 40 de oameni, intre care 29 de politisti, au fost raniti in confruntarile de strada. Iar 58 de tineri turbulenti au fost arestati.

Strazile Parisului aratau marti seara ca dupa razboi. Grupuri de tineri cu fetele acoperite au scos bucati din pavaj si le-au folosit pe post de "munitie" impotriva scutierilor. Ca sa tina piept unei veritabile ploi de proiectile, politistii au recurs din plin la gaze lacrimogene si la tunurile cu apa.

Tinerii turbulenti au vandalizat un important spital pentru copii. Au spart mai multe ferestre si au umplut peretii cu grafitti. O cladire in constructie, aflata in apropiere, a fost si ea distrusa.

Sapte organizatii sindicale si studentesti au pregatit demonstratia la care au participat peste 70 de mii de oameni. Sindicalistii protesteaza de la inceputul lunii martie impotriva unui proiect care modifica legea muncii, acordand companiilor libertate mai mare de a reduce salariul si de a face concedieri. Actul normativ este in dezbatere in Senat.

Philippe Martinez, presedintele confederatiei sindicale CGT: "Vrem sa aratam ca ne continuam lupta, poate chiar mai intens ca pana acum. Mingea este in terenul guvernului acum. Trebuie sa asculte poporul."

Protestul a fost dublat de greve. Turneul Eiffel a fost inchis ieri pentru ca o parte dintre angajati si-au incetat lucrul. Cei de la cai ferate si taximetristii au intrat si ei in greva, dand peste cap traficul din capitala Frantei.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO