STIRI EXTERNE PE SCURT. Israelul va lansa noi atacuri aeriene in Fasia Gaza; Incendiu la o cladire UNESCO din Budapesta

Ultima actualizare: 19-07-2014 07:20

Israelul si-a intensificat raidurile in Fasia Gaza, dupa ce Hamas a respins propunerea de armistitiu a Egiptului. In randul palestinienilor sunt 200 de morti.

100.000 de palestinieni din nordul Fasiei Gaza au fost avertizati sa evacueze zona, inainte de noi raiduri aeriene. Insa putini si-au parasit locuintele. Armata israeliana a reluat bombardamentele, dupa o propunere de incetare a focului respinsa de Hamas. Proiectilele lansate de integristii palestieni au facut o prima victima in Israel: un civil de 37 de ani care ducea alimente trupelor israeliene.

Furtuna de nisip in SUA

In Statele Unite, o uriasa furtuna de nisip s-a abatut asupra orasului Phoenix. Rafalele incarcate cu praf au atins viteze de pana la 40 de km pe ora. In alte zone, un curent de aer rece a domolit dogoarea verii, iar furtunile cu ploi abundente au provocat inundatii.

Flacarie uriase la Budapesta

Iar la Budapesta flacari uriase au cuprins acoperisul unei cladiri istorice, inclusa in patrimoniul UNESCO. Pompierii au reusit sa stinga focul cu ajutorul unei macarale. Imobilul era in renovare si 30 de angajati au fost evacuati. Doi barbati au fost arestati sub suspiciunea ca ar fi pornit focul intentionat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO