Stii de la bunica ce provoaca acest fruct, dar Uniunea Europeana a decis ca am fost mintiti cu totii

15-12-2011 07:45

prune

Dupa ce a fost criticata indelung pentru regula potrivit careia apa nu hidrateaza, Uniunea Europeana loveste din nou in miturile fundamentale ale alimentatiei. De data aceasta, autoritatile s-au axat pe fructe.

Recent, Uniunea Europeana a interzis producatorilor de apa sa mai clameze in reclame sau pe ambalajele produselor faptul ca apa de baut hidrateaza organismul uman.

Valul de critici aparut instantaneu la auzul acestei decizii i-a facut pe cei de la Bruxelles sa se mai gandeasca asupra regulamentelor pe care le impun. Asta nu inseamna neaparat ca au si aplicat cele desprinse din experienta anterioara.

In ce apartament luat pe credit locuieste cel mai mare BANCHER al lumii si cat mai are de platit la el

In ciuda credintei traditionale si a obiceiurilor alimentare raspandite in toata lumea, Autoritatea pentru Siguranta Alimentelor (EFSA) s-a gandit ca ar fi cazul sa contrazica faptul ca prunele ar avea proprietati de laxativ natural, potrivit The Telegraph.

Institutia chiar a interzis producatorilor sa mai clameze acest aspect pe ambalajele produselor. Expertii sustin ca nu sunt probe suficiente pentru a sustine ipoteza ca prunele ar influenta in vreun fel tranzitul intestinal.

Cel putin in Europa, prunele sau sucul de prune sunt doua dintre cele mai folosite alimente consumate pentru efectul laxativ. Prunele contin fibre si sorbitol - cunoscute pentru efectele benefice impotriva constipatiei.

Evident ca acest anunt a declansat o intreaga dezbatere, in cadrul careia va invitam sa va spuneti parerea. Sunt sau nu prunele fructe cu efect laxativ?

Sursa: The Telegraph


VIDEO PROTVPLUS.RO