Statuia bizară cu Melania Trump, sculptată cu drujba în Slovenia. Reacția localnicilor


Ultimul update: Duminica 07 Iulie 2019 10:18
Data publicarii: Sambata 06 Iulie 2019 11:24
Categorie: Stiri externe

O sculptură în lemn în mărime naturală care o reprezintă, cel puţin declarativ, pe prima doamnă a SUA, Melania Trump, a fost dezvelită vineri în apropierea oraşului ei natal Sevnica, din sud-estul Sloveniei.

Mai multe imagini cu statuia găsiți în galeria foto din acest articol!

Comandată de artistul american stabilit la Berlin Brad Downey şi sculptată cu o drujbă de artistul local popular Ales Zupevc, statuia serveşte ca accesoriu, unul ironic poate, pentru expoziţia lui Downey din capitala Ljubljana, explorând rădăcinile Melaniei în mica ţară alpină.

Unii localnici au descris-o drept „o ruşine” sau „o ştrumfiţă”, spunând că „nu arată deloc ca Melania”. Alţii au fost încântaţi de apariţia lucrării, afirmând că este o idee bună, pentru că „Melania este un erou sloven, a reuşit să ajungă până în vârful Statelor Unite”, scrie BBC.

Figura rustică a fost sculptată cu drujba  într-un trunchi de tei pe un câmp din apropiere de râul Sava, în statul Rozno, aflat la 8 km de Sevnica.

Nu a existat nicio tentativă de asemănare fizică, până în punctul în care galeria din Ljubljana pare nesigură cât de în serios să ia statuia.

"Poate pur şi simplu încercăm să înţelegem ceva din lucruri care ar putea fi doar o farsă comică. Cine ştie?", scrie galeria într-un pliant.

Deşi faţa statuii este finisată grosolan şi de nerecunoscut, creaţia este costumată în rochia albastru pal pe care Melania a purtat-o la ceremonia de învestire a lui Donald Trump ca preşedinte al SUA.

Downey a spus că a vrut să aibă "un dialog cu situaţia politică" a ţării lui şi să evidenţieze statutul Melaniei Trump, de imigrantă căsătorită cu un preşedinte care a jurat să combată imigraţia.

Sculptorul, cunoscut sub apelativul Maxi, s-a născut în acelaşi spital cu Melania Trump, în aceeaşi lună, iar acum lucrează în cea mai mare a timpului ca instalator.

"Să dăm cărţile pe faţă. Ea are jumătate din America, în timp ce eu nu am nimic", spune el în cadrul unui film de prezentare inclus în expoziţie.

Răspunsul lui Trump pentru un bărbat de 93 de ani care a flirtat cu Melania. VIDEO
Donald Trump, criticat pentru modul ”ciudat” în care a salutat-o pe regina Elisabeta
Regina Elisabeta le-a arătat Colecția regală britanică lui Donald și Melania Trump
FULLSCREEN
Statuia bizară cu Melania Trump, sculptată cu drujba în Slovenia. Reacția localnicilor
  • /

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO