Sportiva care a aprins flacara olimpica la Soci a pus pe Twitter o imagine rasista in care Obama e comparat cu o maimuta

Ultima actualizare: 11-02-2014 06:58
obama

Irina Rodnina, o fosta patinatoare, devenita politician, a postat pe Twitter o poza cu implicatii rasiste, avandu-l in centru pe Barack Obama.

Potrivit The Guardian, Irina Rodnina, in varsta de 65 de ani, a publicat pe reteaua de socializare o imagine modificata in photoshop, in care presedintele Statelor Unite, Barack Obama mesteca si se uita cu pofta, atunci cand cineva ii arata o banana.

Imaginea, in care se afla si Michelle Obama, are profunde implicatii rasiste, sustin britanicii.

Cu toate ca poza a fost stearsa de Irina Rodnina, de 3 ori campioana olimpica la patinaj, aceasta nu si-a prezentat scuze.

Irina Rodnina, care face parte din partidul politic al lui Vladimir Putin, a precizat ca poza i-a fost trimisa de prieteni din Statele Unite si ca "libertatea de exprimare e libertate de exprimare, cei cu retineri trebuie sa raspunda pentru ele."

Ambasadorul Statelor Unite in Rusia a numit insa gestul ei unul "scandalos si care ii face tara si parlamentul de rusine".

Alaturi de alti sportivi rusi, Rodnina a tinut torta si a aprins flacara olimpica de la stadionul de la Soci, vineri seara.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO