Situatie alarmanta in Pakistan: un val de canicula a facut cel putin 782 de victime. Pana la ce valori au urcat temperaturile

Dată publicare: 23-06-2015 11:48
Dată actualizare: 26-06-2015 07:08


canicula Pakistan - Getty

Un val de caldura care s-a abatut asupra orasului Karachi, cel mai mare din Pakistan, si altor districte ale provinciei Sindh (sud) a facut cel putin 782 de morti, relateaza Agerpres.

Morgile spitalelor din zona au devenit neincapatoare, iar oficialii au fost criticati dur pentru gestionarea situatiei. "Peste 400 de cadavre au ajuns in mortuare in ultimele trei zile. Am ajuns la capacitate maxima", a declarat reprezentantul unei unitati medicale.

Alte sute de persoane au murit in spitalele Karachi si provincia Sindh.

Temperatura la Karachi, mare oras portuar din sudul tarii, a atins sambata 45 de grade Celsius, aproape de recordul de 47 de grade Celsius inregistrat in iunie 1979.

Guvernul provinciei Sindh a decretat starea de urgenta in toate spitalele si a anulat concediile echipelor medicale.

Seful echipelor de urgenta de la spitalul public Jinnah, Seemin Jamali, a afirmat ca peste o suta de persoane au murit in institutia din subordinea sa. "Toate au incetat din viata din cauza unui stop cardiac", a precizat el.

Efectele caniculei au fost agravate de intreruperi ale curentului electric care au afectat sistemul de distributie cu apa, potrivit serviciului public ce administreaza aprovizionarea cu apa a celor 20 de milioane de locuitori ai orasului.

Premierul Nwaz Sharif a avertizat companiile de electricitate ca nu va tolera intreruperea curentului electric in perioada Ramadanului care a inceput saptamana trecuta, potrivit unui consilier din cadrul cabinetului sau.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO