Silvio Berlusconi va fi externat miercuri!


Ultimul update: Marti 10 Aprilie 2012 04:54
Data publicarii: Marti 15 Decembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri externe

Silvio Berlusconi se recupereaza dupa ce un dezechilibrat mintal i-a umplut fata de sange, duminica, la Milano, la finalul unui miting.

"A fost ranit la buze si la nas, are, de asemenea, doi dinti sparti si a pierdut o jumatate de litru de sange", a dezvaluit medicul sau personal.

Seful guvernului italian a primit numeroase mesaje de sprijin din Italia si de la personalitati internationale.

Agresorul, Massimo Tartaglia, de 42 de ani, a utilizat drept arma o reproducere a Domului din Milano, cu soclu metalic, inalta de 9 centimetri.

"Daca un obiect de acest tip ar fi atins zone mai fragile, ca ochiul sau craniul, ranile puteau fi mortale" - a declarat la o emisiune televizata medicul Alberto Zangrillo de la spitalul San Raffaele din Milano, unde este ingrijit seful guvernului italin.

Medicul l-a sfatuit pe seful guvernului sa nu-si reia activitatea mai devreme de zece zile. Silvio Berlusconi s-a ferit sa deschida televizorul pentru ca n-a vrut sa vada imaginile agresiunii.

Potrivit ziarelor italiene, faptasul - tratat de zece ani pentru tulburari mentale - i-ar fi scris premierului o scrisoare in care ii cere scuze. Spune ca nu se recunoaste in ceea ce el a calificat "un act superficial si las". Mai afirma ca a actionat singur si a exclus orice forma de militarism sau apartenenta politica.

Potrivit politiei, pe langa replica domului, barbatul mai avea in geanta si alte obiecte cu care putea sa arunce asupra premierului: o placa de plexiglas cu latura de 20 de centimetri si un crucifix de 30 de centimetri

Agresorul - incarcerat intr-o celula izolata la Milano - "pentru ranire grava cu premeditare" e supravegheat in permanenta de un gardian. Daca se dovedeste ca a avut discernamant, risca o pedeapsa de la cinci luni si jumatate pana la cinci ani de inchisoare.

Silvio Berlusconi, plin de sange! Are nasul spart si doi dinti rupti!
FULLSCREEN
Silvio Berlusconi va fi externat miercuri!
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO