O bucata din casa scarilor de la Turnul Eiffel, vanduta cu 85.000 de euro

15-12-2009 00:00


A fost cea mai impozanta piesa dintr-o colectie de mici fragmente din istoria capitalei franceze: cioburi de sticla din piramida de la Louvre, obiecte de mobilier de epoca, sau chiar un closet din secolul al XIX-lea.

"Poti sa pui multe din aceste obiecte, unul langa altul, pe scena unui teatru si oricine isi va da seama ca e un monument parizian. De exemplu un corp de iluminat din Paris, o banca din Paris, un chiosc de ziare, toate sunt reprezentative pentru oras", spune Christophe Lucien, reprezentant Casa de licitatii.

Cel mai voluminos si pretios obiect vandut a fost fragmentul din scara turnului simbol al Parisului: 40 de trepte care masurau aproape 8 metri inaltime. A fost adjudecat cu 85.000 de euro.

Nu e putin, dar nu mai e ce a fost. Ultima data cand s-au mai licitat trepte metalice de la Turnul Eiffel cineva a scos din buzunar 750.000 de euro. Si chiar era un fragment mai mic ca acesta....

Acum, noul cumparator are de gand sa-si taie comoara metalica in zeci de bucati mai mici. Ca sa multiplice placerea colectionarilor, zice el. Ca sa scoata mai mult decat a investit, zic gurile rele.

Vasul de toaleta nu si-a gasit inca un cumparator, desi pretul de pornire e modest -1500 de euro. Probabil ca mai repede se vor gasi doritori pentru cioburile de la piramida de sticla a Louvre-ului, care au ramas din 1987, din timpul constructiei. Organizatorii spera sa-i atraga mai ales pe fanii Codului lui Da Vinci, a carui actiune se desfasoara, in parte, la faimosul muzeu din Paris.

Tags: licitatii,

VIDEO PROTVPLUS.RO