Fotbaliste contra prostituate, protestul tinerelor din Ucraina!

15-12-2009 00:00


Zeci de tinere in echipament "tematic" au organizat un meci insolit la Kiev: fotbaliste contra prostituate.

A fost, de fapt, un protest in avanpremiera: organizatoarele se tem ca viitorul campionat european de fotbal, pe care Ucraina il va gazdui in 2012, va spori numarul prostituatelor locale, gata sa stea la dispozitia zecilor de mii de suporteri veniti din toata Europa.

Meciul-avertisment s-a desfasurat in piata principala a Kievului, cu cateva ore inaintea prezentarii logoului oficial al campionatului european de fotbal.

Spectatorii de pe margine au scandat lozinci de genul "Ucrainencele nu sunt prostituate" si "Ucraina nu e bordel". Si au tinut discursuri despre demnitate si mandrie nationala.

Insa, potrivit unor surse neconfirmate, in fiecare oras important care va gazdui meciuri de la turneul final, sunt intre 2.000 si 5.000 de femei gata sa ofere, clandestin, servicii sexuale contra cost. Si daca cererea va spori spectaculos, cu atati vizitatori straini, s-ar putea ca numarul prostituatelor sa creasca.

Mai alarmant, Ucraina are cea mai rapida rata de raspandire din Europa a viurusului HIV. Se estimeaza ca 1,6% din populatie este deja infectata.

Tags: proteste,

VIDEO PROTVPLUS.RO