Secretul ascuns de ADN-ul Evei Braun. Un documentar sustine ca sotia lui Hitler ar fi avut origini evreiesti

Ultima actualizare: 09-04-2014 07:10
eva braun

Eva Braun, sotia lui Adolf Hitler, ar fi avut origini evreiesti, potrivit unor noi analize ADN efectuate pentru un documentar care va fi difuzat miercuri de postul britanic Channel 4, relateaza AFP.

Aceasta teza se sprijina pe analiza parului provenind dintr-o perie de par gasita la Berghof, resedinta lui Hitler in Bavaria, unde Eva Braun si-a petrecut cea mai mare parte a timpului in al Doilea Razboi Mondial.

In acest par, cercetatorii au gasit o secventa specifica de ADN "asociata puternic" evreilor askenazi, care reprezinta aproximativ 80% din populatia evreieasca. In Germania, multi evrei askenazi s-au convertit la catolicism in secolul al XIX-lea.

"Este o descoperire tulburatoare. Nu as fi visat vreodata un rezultat potential atat de extraordinar", a comentat Mark Evans, prezentatorul emisiunii "The Dead Famous DNA" pe Channel 4.

Potrivit realizatorilor documentarului, totul indica faptul ca parul analizat provine de la Eva Braun. Insa singurul mijloc de a dovedi in mod oficial acest lucru este compararea cu ADN-ul celor doua descendente ale lui Braun in viata. Insa ele au refuzat sa se supuna vreunui test.

Eva Braun a fost timp de mai multi ani amanta lui Adolf Hitler, iar cuplul s-a casatorit pe 29 aprilie 1945.

Sursa foto: Getty

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO