Secretarul de Stat al Americii avertizează Rusia: “Încetați comportamentul distructiv”


Ultimul update: Miercuri 27 Martie 2019 16:47
Data publicarii: Miercuri 27 Martie 2019 16:37
Categorie: Stiri externe
Mike Pompeo

Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, a discutat cu Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov și a cerut Rusiei să "înceteze comportamentul său distructiv" în Venezuela, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Robert Palladino.

Statele Unite "nu vor sta cu mâinile în sân în timp ce Rusia agravează tensiunile în Venezuela,” se mai arată în declarație. 

Afirmația vine în contextul în care avioanele rusești au aterizat în cursul zilei de sâmbătă pe Aeroportul Internațional Simon Bolivar de lângă Caracas, potrivit surselor RIA Novosti.

Militarii ar fi venit pentru a se consulta cu reprezentanții Venezuelei în scopul unei posibile cooperări tehnico-militare.

Guaido, recunoscut ca președinte interimar a Venezuelei de mai mult de 50 de țări, a ieșit sâmbătă pe străzile din Barcelona, un oraș din nordul țării.

„Nu mă vei intimida, nu ne vei intimida,” a declarat acesta.„(n.r. Regimul lui Maduro) fabrică dovezi pentru a persecuta oamenii, liderii,” a mai adăugat Guaido.

Protestele din Venezuela au început în ianuarie 2017, imediat după arestarea anumitor lideri ai opoziției și după cenzura instaurată de către regimul socialist condus de Nicolás Maduro.

 

Sursa: CNN

VIDEO PROTVPLUS.RO