Civili folositi ca scuturi umane si atacuri de pedeapsa asupra palestinienilor. Imagini violente ale conflictului Israel-Gaza

Ultima actualizare: 15-07-2014 06:59
israel-fasia gaza - 12

Sambata numarul mortilor in Fasia Gaza a ajuns la 127 dupa raiduri si atacuri cu rachete aeriene ale armatei israeliene.

Potrivit Sky News, palestinienii din Rafah, Fasia Gaza cred ca atacurile armatei israeliene sunt "reactii menite sa pedepseasca" si nu sa tinteasca puncte cheie ale gruparii Hamas. Locuitorii din zona resping acuzatiile oficialilor israelieni care s-au aparat spunand ca civilii morti in atacuri faceau parte din "scuturile umane" folosite de Hamas.

Opt activisti din mai multe tari au format vineri un scut uman in fata unui spital din orasul Gaza, relateaza CNN. Bilantul actual al mortilor se ridica la 127, iar autoritatile palestiniene vorbesc despre 900 de raniti. Autoritatile din Israel sunt acuzate ca au bombardat sambata un centru destinat persoanelor cu nevoi speciale, ucigand doua femei. Fortele de aparare israeliene au declarat ca vor investiga cazul. In acest timp, spitalele din Gaza sunt pline, anunta medicii.

Imaginile violente ale conflictului dintre Israel si Fasia Gaza

1. Un barbat palestinian reactioneaza dupa ce rachetele israeliene au lovit un depozit ONU in vestul orasului Gaza.

2. Copii palestinieni pe acoperisul unor case distruse in orasul Rafah, in urma unui raid israelian.

3. Un transport de tancuri ale armatei israeliene catre sudul tarii, la 5 zile de la escaladarea violentelor in Fasia Gaza.

4. Sally Sakr, o tanara de 20 de ani, din Beit Lahia, nordul Fasiei Gaza, este in stare critica dupa ce, centrul destinat celor cu nevoi speciale in care se afla  a fost lovit de rachete israeliene.

5. Un pompier palestinian, la locul unui incendiu dupa ce un depozit ONU a fost tinta unui atac cu rachete.

6. O moschee distrusa langa o tabara de refugiati din Nusseirat, Fasia Gaza.

7. Un soldat israelian pregateste obuze de mortiere in apropiere de granita cu Fasia Gaza.

8. Un barbat cu un copil in brate inspecteaza ruinele unei locuinte in urma unui atac cu rachete asupra oasului israelian Beer Seva.

9. Un tanc israelian lanseaza un atac cu racheta asupra Fasiei Gaza.

10. Rude si prieteni la inmormantarea lui Saleh al-Khatib, membru Fatah, ucis in timpul unui raid israelian in Beit Lahia.

11. O minge de foc deasupra orasului Rafah, in sudul Fasiei Gaza, in urma unui atac israelian.

12. Rudele il plang pe Anas Abu al-Kas, un doctor palestinian, de 33 de ani, mort intr-o tabara de refugiati din Jabalia.

13. Soldat israelian doarme intr-un camion, langa cateva zeci de obuze, in apropiere de granita cu Fasia Gaza.

14. Israelieni din satul Nitzan, care se ascund intr-un tub de beton folosit drept adapost de aparare impotriva atacurilor Hamas.

15. Trei barbati inspecteaza ruinele unui bloc din Fasia Gaza in urma unui raid.

16. Manevre ale armatei israeliene la granita cu Fasia Gaza.

17. Musulmani palestinieni se roaga pe o strada din estul Ierusalimului, in a doua zi de vineri din timpul Ramadanului. Autoritatile israeliene au interzis intrarea in moscheea Al-Aqsa pentru barbatii musulmani sub 50 de ani.

Sursa foto: Mediafax foto/ AFP

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO