Schimbările climatice. Emițătorul de cantități masive de dioxid de carbon despre care oamenii nu știu
Betonul este materialul cel mai folosit pe scară largă în lume. Este a doua, după apă, cea mai consumată resursă de pe planetă.
Cimentul, elementul cheie din beton, chiar dacă a format o mare parte din mediul înconjurător construit, emană si o cantitate mare de carbon.
Cimentul emană în proporție de aproximativ 8% din dioxidul de carbon din lume, potrivit unui studiu.
Potrivit BBC, dacă industria cimentului ar fi o țară, ar fi cel de-al treilea emițător cel mai mare din lume, după China și SUA. Contribuie la o cantitate mai mare de dioxid de carbon din atmosferă decât combustibilul aviatic - 2,5% - și mai mult decât marele industrii globale - 12%.
Marii producători din industria cimentului s-au adunat în Polonia în cadrul conferinței ONU privind schimbările climatice, pentru a discuta modalitățile de îndeplinire a cerințelor Acordului de la Paris privind schimbările climatice. În urma discuțiilor, emisiile anuale de monoxid de carbon din ciment ar trebui să scadă cu cel puțin 16% până în anul 2030.
De-a lungul timpului, betonul a ajutat la dezvoltarea masivă ale industriilor și habitatului urban, fiind elementul cheie din majoritatea construcțiilor precum blocuri turn, parcări, poduri și baraje și a ajutat la construcția celor mai complicare arhitecturi din lume.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!
Sursa: BBC
Etichete: schimbari climatice, constructii, dioxid de carbon, beton, ciment,
Dată publicare:
17-12-2018 15:51