Scandal urias in New York. Cinci adolescenti de culoare au violat o tanara de 18 ani. Tatal victimei, amenintat sa plece

11-01-2016 09:43


viol sua

Doi dintre cei cinci barbati suspectati de violarea unei femei intr-un loc de joaca din Brooklyn s-au predat politiei duminica seara, in timp ce alti doi au fost prinsi de oamenii legii, iar un al cincilea este inca in libertate, relateazai Reuters.

Cei patru adolescenti in prezent retinuti au varste cuprinse intre 14 si 17 ani si punerea lor sub acuzare este iminenta, potrivit unui comunicat al politiei.

Potrivit unui comunicat al politiei de sambata, cei cinci barbati au violat-o pe rand pe tanara de 18 ani intr-un parc din Brooklyn, joi, dupa ora 21.00. Unul dintre cei cinci l-a amenintat pe tatal fetei cu o arma si i-a cerut sa plece, dupa care cei cinci au agresat-o sexual.

Intr-un alt comunicat dat publicitatii duminica, politia a precizat ca tatal fetei a raportat agresiunea unor politisti aflati intr-o masina in patrulare. Politistii au mers imediat la fata locului, dar agresorii reusisera sa fuga, a afirmat Stephen Davis, comisar adjunct pentru informare publica.

“Nu a existat nicio intarziere in raspunsul politiei”, a spus Davis. “Nu au existat apeluri la 911 asociate cu acest atac, contrar informatiilor din media”, a adaugat el.

Femeia violata a fost transportata cu ambulanta la spital, tratata si externata, a precizat politia.

In acelasi timp, politia a dat publicitatii o inregistrare dintr-un magazin din apropiere in care apar cei cinci suspecti de culoare inainte de atac.

Un purtator de cuvant al politiei a confirmat intr-un e-mail ca doi dintre suspecti s-au predat duminica. Alti doi au fost prinsi de politie, iar un al cincilea suspect este inca in libertate.

Primarul New York-ului, Bill de Blasio, a dat asigurari, duminica, ca politia va face tot posibilul pentru a-i prinde rapid pe agresori. “Vom lua toate masurile posibile pentru a-i gasi si pune sub acuzare pe cei care au comis aceasta crima teribila”, a precizat primarul intr-un comunicat.

“Orice new-yorkez din orice cartier merita sa se simta in siguranta si protejat si nu ne vom opri pana cand cei care au comis atacul nu vor raspunde pentru actiunile lor”, a adaugat el.

De Blasio si seful politiei din New York, Bill Bratton, au fost criticati din cauza perceptiei ca numarul infractiunilor majore a crescut in cel mai mai mare oras din America.

Totusi statisticile indica faptul ca numarul infractiunilor majore a scazut cu 1,7% anul trecut si cu 5,8% de la inceputul mandatului lui Bill de Blasio, in urma cu doi ani. Pe de alta parte, unele categorii de infractiuni au crescut ca proportie, printre care si violurile, cu 6,3%.
 

Sursa: Agerpres

Tags: sua, viol,

VIDEO PROTVPLUS.RO