Sărbători în pandemie. Ce reguli se respectă la cel mai faimos brad de Crăciun din lume, la New York
Sărbătorile vin, dar sunt mai triste ca niciodată din cauza regulilor impuse de pandemia de Covid. Cel mai faimos brad de Crăciun, din New York, poate fi admirat doar de pe margine și un timp limitat.
Iar în mall-uri, copiii nu mai stau pe genunchii Moșului, ci în spatele unui panou de plastic.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
O mulțime de turiști și vizitatori veneau, în anii trecuți, să vadă cel mai faimos brad de Crăciun din New York, împodobit la Rockfeller Center.
Pandemia a schimbat, însă, lucrurile. Piaţa este închisă pentru public, iar bradul înalt de 23 de metri poate fi admirat doar de pe margine, unde au fost amenajate "zone de vizionare", cu timp limitat și reguli de distanțare socială.
Inclusiv purtarea măștii este obligatorie. Tristă sărbătoare. Dar primarul Bill de Blasio a insistat că precauțiile sunt necesare, din cauza exploziei cazurilor de infectare cu coronavirus.
Cum necum, tradiția merge mai departe. Au fost aprinse luminițele și în bradul de la Congresul american, pe Colina Capitoliului. Ceremonia restrânsă a fost prezidată de Nancy Pelosi.
Nancy Pelosi: ”În 1964, speaker-ul de atunci McCormick a decis că trebuie să avem un brad de Crăciun, al păcii şi speranţei, pe care l-a numit Bradul de Crăciun de la Capitoliu. Şi, de mai bine de cinci decenii, americanii vin împreună, mai ales în timpuri grele, să găsească un strop de bucurie şi pace”.
Copiii nu mai stau în poala lui Moș Crăciun
În vremea coronavirusului, copiii nu se mai așează în poala lui Moș Crăciun, la mall. Îi spun ce cadouri ar dori să găsească sub brad din spatele unui panou de plastic transparent.
Moșul nu poartă, totuși, mască, ar fi prea de tot. Dar, uneori, viziera este un accesoriu util.
”Nu este la fel de plăcut, deoarce Moşul nu poate interacţiona cu cei mici, aşa ca altădată”.
Fie în persoană sau virtual, trebuie să facem tot posibilul să ne asigurăm că magia încă există şi copiii mai au motive să creadă în Moş Crăciun.
Are grija de asta și NORAD. Comandamentul American al Apărării Spaţiului Aerian și-a lansat deja pagina de internet, creată special pentru urmărirea călătoriei lui Moș Crăciun în jurul lumii, în noaptea fermecată de Ajun.
Și în acest caz vorbim despre o tradiție veche de vreo 6 decenii. Totul ar fi început când un copilaș care voia să-i spună lui Santa Klaus ce cadouri dorește a greșit numărul și a sunat la NORAD.
Pe platforma online pot fi ascultate și văzute cântece și filme de Crăciun. Sunt, de asemenea, jocuri interactive.