Rusul care se teme că va fi omorat dacă își arată fața: „Am greșit”
Bărbatul a ajuns să beneficieze de protecția Biroului Federal de Investigații (FBI).
Într-un interviu acordat recent postului BBC, rusul de 59 de ani, fost șef al laboratorului anti-doping din Moscova, a apărut în fața camerei purtând o cagulă și ochelari de soare, de teamă ca nu cumva să fie identificat și asasinat, scrie tabloidul The Sun.
El a fugit în Statele Unite în anul 2015, după ce a observat că mai mulți colegi de-ai lui au murit în condiții suspecte. Atunci când a plecat, a luat cu el documente care demonstrau că la baza scandalului de dopaj se afla regimul.
Alegeri 2024
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
„Îmi pare foarte rău că am contribuit și că mi-am folosit în mod greșit cunoștințele și experiența, împotriva atleților din întreaga lume. De aceea stau aici și vă spun adevărul despre ce s-a întâmplat atunci”, a spus Grigory Rodchenkov.
Totodată, Rodchenkov a mărturisit că este sigur că dacă nu fugea din Rusia, ar fi fost mort până acum. Conform publicației New Yorker, acesta a fost întrebat dacă motivul pentru care își ascunde chipul este că și-a făcut operație estetică, dar el a refuzat să comenteze pe acest subiect.
Autoritățile din Rusia îl percep ca pe un „informator”. Astfel, fostul șef al Comitetului Olimpic rus a afirmat că „ar trebui împușcat pentru minciună”, în timp ce Vladimir Putin l-a calificat drept „imbecil.”
Întrebat dacă crede că sportul din Marea Britanie încă se confruntă cu problema dopajului, el a răspuns: „Sincer? Da.”
„Nu vă spun acum, în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă și în fața televizorului, dar am câteva cazuri extrem de suspicioase, în ceea ce privește sportivii britanici”, a adăugat fostul șef al laboratorui anti-dopaj din Moscova.
În puls, el consideră că ar fi „cea mai rea decizie” dacă Comitetul Olimpic din Rusia ar ridica interdicția impusă sportivilor, pentru că ar însemna ca ei să poată fi prezenți la ceremonia de încheiere a JO de la PyeongChang.
În timpul ceremoniei și a competițiilor, delegația Rusiei nu a avut voie să folosească drapelul sau imnul național, fiind înscriși la competiții drept „atleți olimpici provenind din Rusia.”