Decizie istorica. Cum au reactionat rusii cand au aflat ca BEREA e in aceeasi categorie cu vodca

21-07-2011 11:07

Bere

Dupa indelungi dezbateri si controverse, presedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, a semnat un document care prevede ca berea este, in fapt, o bautura alcoolica.

Astfel, berea va avea parte de acelasi tratament ca si vodca, de exemplu - publicitatea si vanzarea la chioscurile instalate pe strada vor fi interzise.

Pana acum, berea era considerata aliment in Rusia, pentru simplul motiv ca avea un continut de alcool sub 10%. Prin urmare, nu erau impuse restrictii nici in ceea ce priveste comercilizarea si nici publicitatea.

In ultima vreme, berea a devenit tot mai populara in Rusia, iar companiile internationale au facut bani frumosi, profitand de legislatia permisiva. Pana anul trecut, cand guvernul a triplat taxele aplicate berii - bautura considerata pana atunci inofensiva, in comparatie cu vodca.

Noile reglementari vor intra in vigoare din 2013, insa autoritatile sunt de parere ca nu vor afecta consumul.

In Rusia, consumul de bauturi alcoolice pe cap de locuitor in 2010 a fost de 12,5 litri - in medie, un locuitor a baut aproximativ 4 litri de bere si peste 5 de vodca.

Citeste si:

Cum a distrus nationala un stelist! Becali l-a trecut pe lista neagra si are deja un inlocuitor cotat la 1,7 milioane €

Din spartan a ajuns gloaba! Povestea unuia dintre cei mai buni fundasi romani care a ajuns sa dea probe la o echipa mica din Rusia

VIDEO Mai PENIBIL nu se poate! Campioanele europene, premiate pe "Trei culori cunosc pe lume!" Reactia fetelor

Sursa: The Telegraph


VIDEO PROTVPLUS.RO