Rusia susține că incidentul cu drona demonstrează că America participă direct la operaţiunile militare din Ucraina
Secretarul Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Nikolai Patruşev susține că incidentul cu drona demonstrează că America participă direct la operaţiunile militare din Ucraina.
"În ce priveşte drona, americanii tot spun că ei nu participă la operaţiunile militare (în Ucraina). Acesta este ultima confirmare că ei participă direct la aceste activităţi, în război", a spus oficialul rus.
El a transmis că Rusia va încerca să recupereze drona americană doborâtă deasupra Mării Negre în urma unui incident cu avioane de vânătoare ruseşti, pe care oficialul rus l-a descris drept o confirmare a "participării directe" a SUA în războiul din Ucraina, relatează agenţiile Reuters şi EFE.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Nu ştiu dacă vom reuşi să o recuperăm sau nu, dar trebuie încercat. Şi cu siguranţă ne vom ocupa de asta. Sper, desigur, cu succes", a declarat Patruşev la postul TV Rossia-1.
Mai devreme miercuri, purtătorul de cuvânt pentru securitate naţională al Casei Albe, John Kirby, a declarat că Statele Unite nu şi-au recuperat drona şi probabil aceasta nici nu va putea fi recuperată, având în vedere adâncimea apei în zona unde s-a prăbuşit.
Drona americană de supraveghere MQ-9 Reaper s-a prăbuşit marţi în Marea Neagră, după ce a fost interceptată de două avioane de vânătoare ruseşti SU-27. Potrivit Washingtonului, în urma unei manevre neprofesioniste unul dintre aceste avioane a acroşat elicea dronei. Moscova recunoaşte că a interceptat drona americană, afirmând că aceasta zbura cu transponderul oprit şi pătrunsese în spaţiul aerian rezervat de aviaţia militară rusă, dar neagă că a provocat doborârea aparatului american, susţinând că drona s-a prăbuşit din cauza unei manevre bruşte.