Rusia a lansat o navă spațială militară secretă în jurul Pământului, care ar ajuta-o în războiul din Ucraina. VIDEO

Ultima actualizare: 02-05-2022 18:54
Unde va fi construit primul ORAȘ din spațiu și câți locuitori va avea. Planeta SURPRIZĂ care îi va găzdui pe oameni

Rușii au lansat o navă spațială pe orbită în jurul Pământului folosind noua rachetă Angara 1.2 a Rusiei.

Oficiali de la Kremlin au anunțat că o „încărcătură utilă neidentificată” a fost lansată pentru Ministerul rus de Externe.

Lansarea navei cosmice de pe Cosmodromul Plesetsk ar fi fost, probabil, un nou satelit-radar pentru armata rusă, pentru a fi folosit în războiul din Ucraina, conform Daily Mail.

Ce a spus Ministerul rus al Apărării după lansarea navei spațiale

Imagini de pe timpul nopții de 29 aprilie arată nava străpungând cerul dintr-o locație izolată în Mirny, un oraș din nord-vestul regiunii Arhangelsk.

„De pe Cosmodromul de Testare al Ministerului Apărării al Rusiei (Cosmodromul Plesetsk) în regiunea Arhangelsk, echipa de luptă a Forțelor Spațiale ale Forțelor Aerospațiale [VSK] a lansat cu succes un vehicul de lansare clasa-uşoară Angara-1.2 cu o navă spațială, în interesele Minsterului rus al Apărării,” a spus Ministerul rus al Apărării sâmbătă.

”S-a stabilit și menținut comunicare stabilă cu nava, și sistemele sale de la bord operează în condiții normale. După ce nava a fost lansată în orbită, ofițerii Centrului de Control Spațial au introdus datele în Catalogul Principal al Obiectelor Spațialle”, a mai transmis Ministerul.

Nava, lansată din același loc de unde Rusia a testat rachete intercontinentale

Ministerul a dezvăluit că ofițerii au „analizat și procesat informația despre noul obiect spațial pentru a îl autoriza pentru urmărire de către facilitățile de la sol ale Centrului Principal de Inteligență Spațială al VKS”.

„În total, peste 30 de instrumente de măsurare de la sol și peste 50 de echipe de luptă ale Armatei a 15-a a Forțelor Aerospațiale (Scop Special) au fost implicate pentru a asigura lansarea navei cosmice de către Ministerul rus al Apărării,” au mai spus oficialii de la Kremlin.

Nava a fost numită „Kosmos 2555” după lansarea de pe Cosmodromul Plesetsk – o locație militară specială, inițial folosită pentru a testa rachetele balistice intercontinentale R-7.

CITEȘTE ȘI: Simulare a unui atac nuclear asupra Europei la o televiziune de stat din Rusia. Rachetele ar lovi Berlinul în 106 secunde

O nouă amenințare nucleară a propagandei de la Moscova. „Marea Britanie ar fi scufundată în adâncurile oceanului”

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO