O nouă amenințare nucleară a propagandei de la Moscova. „Marea Britanie ar fi scufundată în adâncurile oceanului”

Ultima actualizare: 02-05-2022 14:44
Tsunami radioactiv Marea Britanie
Rusia 1

Un prezentator TV din Rusia, cunoscut ca portavocea lui Putin, a lansat o nouă amenințare nucleară asupra Marii Britanii, spunând că o singură bombă nucleară Poseidon ar provoca un tsunami care ar „scufunda Insulele Britanice în adâncurile oceanului”.

Dmitry Kiselyov a spus că efectul bombei subacvatice ar crea un val uriaș, capabil de a șterge Marea Britanie de pe hartă, conform Daily Mail.

Propagandistul de la Rusia 1 a spus că bomba pe care ar folosi-o Moscova împotriva britanicilor este de mii de ori mai puternică decât cea aruncată deasupra Hiroshima, unul dintre orașele japoneze atacate cu bombe atomice în 1945.

„Ar transforma orice rămâne din ei într-un deșert radioactiv”

 

Valul creat de aceasta ar crea un val de 500 de metri și ar „scufunda Marea Britanie în adâncurile oceanului,” a spus acesta.

Vorbind în fața unui ecran care ilustra Marea Britanie ștearsă de pe harta lumii, Kiselyov a adăugat: „Acest val uriaș este de asemenea purtător de doze imense de radiații. Arucându-se peste Marea Britanie, ar transforma orice rămâne din ei într-un deșert radioactiv, nefolositor pentru nimic. Vă place această posibilitate?”

Acesta a amenințat Marea Britanie și cu un atac cu o rachetă nucleară Sarmat, cunoscută sub numele de Satan II: „Insula lor este atât de mică, că o singură rachetă Sarmat este suficientă pentru a îneca-o odată pentru totdeauna. Este capabilă să distrugă un teritoriu de mărimea Texas-ului sau Angliei. O singură lansare, Boris și nu mai există Anglia.”

Motivul invocat de Kiselyov

Amenințarea a fost justificată de Kiselyov ca fiind cauzată de prim ministrul britanic Boris Johnson, care ar fi amenințat Rusia cu lovituri nucleare, însă la momentul scrierii nu este cunoscută o astfel de declarație din partea Marii Britanii.

În schimb, publicația britanică Daily Mail consideră că amenințările sunt cauzate de susținerea Marii Britanii pentru Ucraina, de la începerea invaziei de către Rusia pe 24 februarie.

Astfel, cuvintele lui Kiselyov reprezintă doar una dintre amenințările nucleare lansate de Rusia în ultimele luni prin presă și oficiali de la Kremlin.

Simulare de atacuri nucleare asupra Germaniei, Franței și Marii Britanii

Televiziune de stat din Rusia a simulat în ultimele zile și cât de repede ar suferi capitalele Europei lovituri nucleare dacă Vladimir Putin ar ordona un astfel de atac, spunând că nimeni nu ar supraviețui.

Simularea s-a petrecut la Rusia 1, una dintre televiziunile de stat ale Rusiei, după ce fostul lider al alianței militare NATO, Richard Sherriff, a avertizat că Rusia ar putea declara un „război total” pe 9 mai, când Kremlinul sărbătorește Ziua Victoriei.

Sherriff a spus că Vestul trebuie să „se pregătească” pentru „cel mai rău scenariu”.

Programul „60 minutes” de pe canalul Channel One, a arătat că Londra, Paris și Berlin ar putea fi lovite de rachete nucleare în doar 202, 200, respectiv 106 secunde de la lansare.

Producătorii programului le-au arătat telespectatorilor o hartă care sugera că rachetele ar putea fi lansate din Kaliningrad, o enclavă rusească între Polonia, Lituania și Marea Baltică, după ce săptămâna trecută Putin s-a lăudat că rachetele hipersonice ale Rusiei sunt capabile de a „trece de toate sistemele de apărare moderne” și ar putea lovi Marea Britanie până în toamnă.

CITEȘTE ȘI: Simulare a unui atac nuclear asupra Europei la o televiziune de stat din Rusia. Rachetele ar lovi Berlinul în 106 secunde

Un jurnalist rus îi cere lui Vladimir Putin să lovească Marea Britanie cu o rachetă nucleară „Satan 2”. VIDEO

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO