Rusia, câștiguri de circa 100 miliarde de euro din exporturile de petrol și gaze în primele 100 de zile de război
În ciuda celor șase pachete de sancțiuni pe care Occidentul i le-a impus până acum, Rusia face față destul bine exporturilor de energie.
Vezi aici ultimele informații despre Războiul din Ucraina | LIVE UPDATE
Rusia a câștigat aproape 100 de miliarde de euro din exporturile de energie în primele 100 de zile de război.
Un nou studiu arată că Rusia a câștigat circa 100 de miliarde de euro din exporturile de petrol și gaze în primele 100 de zile ale conflictului din Ucraina, deși veniturile sale au scăzut în luna mai, relatează BBC.
Realizat de Centrul independent de cercetare privind energia și aerul curat, raportul avertizează, de asemenea, cu privire la posibilele lacune în eforturile depuse de UE și SUA pentru a limita importurile din Rusia.
Vânzările de energie ale Rusiei, de peste 1 miliard de dolari pe zi în martie
Exporturile de petrol și gaze rusești sunt în scădere, iar veniturile Moscovei din vânzările de energie au scăzut, de asemenea, de la un vârf de peste 1 miliard de dolari pe zi în martie.
Dar ele rămân foarte ridicate în raport cu standardele istorice, și încă depășesc estimările larg mediatizate privind costul războiului din Ucraina.
Raportul afirmă că embargoul petrolier planificat de UE va avea un impact semnificativ. Dar acesta avertizează că mari cantități de țiței rusesc sunt acum transportate în India, unde sunt rafinate și vândute mai departe, adesea către clienți din SUA și Europa.
Raportul subliniază, de asemenea, că, pe măsură ce Rusia caută noi piețe pentru petrol, o mare parte din acesta este transportată pe cale maritimă, iar majoritatea navelor folosite sunt deținute de europeni.
Rusia nu va opri sondele de petrol şi nu crede că Occidentul se poate lipsi de energia rusească
Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat recent că societăţile petroliere ruseşti nu-şi vor opri sondele de petrol, în pofida sancţiunilor impuse de statele occidentale, relatează Reuters, conform Agerpres.
Statele Unite au introdus în martie un embargo petrolier împotriva Rusiei, la numai câteva zile după ce aceasta a atacat Ucraina, iar Uniunea Europeană a decis luna trecută să renunţe în termen de şase luni la circa 90% din importurile sale de petrol din Rusia şi în termen de opt luni la cele de produse rafinate.
Cu toate acestea, Putin a apreciat joi că pe parcursul următorilor câţiva ani Occidentul nu va putea să sisteze complet importurile energetice din Rusia. ″În ce priveşte refuzul resurselor noastre de energie, este improbabil în următorii câţiva ani, deşi nu este clar ce se va întâmpla în aceşti câţiva ani. De aceea, nimeni nu va turna ciment peste sonde″, a spus liderul de la Kremlin în timpul unei reuniuni cu tineri întreprinzători.
Sursa: BBC
Etichete: Rusia, razboi, energie, gaze, vladimir putin, petrol,
Dată publicare:
13-06-2022 16:17