Rusia acuză SUA că sădește rusofobie și condamnă "inundarea" Ucrainei cu arme

Ultima actualizare: 26-01-2022 09:18
Rusia caută să obţină plecarea forţelor NATO din România şi Bulgaria, ca parte a propunerilor sale de securitate, a relatat vineri agenţia de presă rusă RIA, citată de Reuters.
Getty

Rusia acuză SUA că sădește rusofobie în rândul cetățenilor săi și în mai multe state din lume și a transmis că Ucraina a fost „inundată” cu arme din SUA și NATO.

„Sădind rusofobia în rândul cetățenilor săi și a statelor care au aceleași concepții, vorbind despre acumularea de trupe ruse ca fiind cauza principală a tuturor problemelor, (SUA - n.red.) uită să clarifice că se vorbește despre forțele ruse pe teritoriul rus”, a transmis Rusia, conform The Independent. 

Citește AICI ultimele informații despre criza din Ucraina

Citește și:

►Casa Albă: Să fie clar, Joe Biden nu are niciun interes de a trimite militari în Ucraina

►Croația amenință că își va retrage toate trupele din NATO, până la ultimul soldat. „Nu intrăm în jocul politic al lui Biden”

►Pentagon: Până la 8.500 de soldați americani sunt puși în stare de alertă pentru a fi trimiși în Europa de Est

De asemenea, Rusia a ridicat întrebări cu privire la prezența marinei americane în apropierea coastei ruse și a acuzat SUA de creșterea tensiunii în regiunea Mării Negre.

Rusia acuză SUA că sprijină militanții din Siria

Misiunea rusă a acuzat, de asemenea, SUA că sprijină militanții din Siria, din Idlib, și întărește pozițiile cu un grup militant cândva afiliat al-Qaeda, numit Hayat Tahrir al-Sham.

„Sub pretextul de a avea grijă de sirienii deținuți cu forța de Hayat Tahrir al-Sham la Idlib ca scut uman, diplomația americană, în detrimentul contribuabililor, îi sprijină efectiv pe militanți”, se spune.

„Prin întărirea pozițiilor lui Hayat Tahrir al-Sham, Washingtonul se împușcă în picior, declarându-și angajamentul față de integritatea teritorială a Republicii Arabe Siriene”.

Declarația a venit ca un răspuns la comunicatul de presă al Misiunii Permanente a SUA la ONU din 22 ianuarie, în care Washingtonul acuzat cele cinci teme recurente de dezinformare din partea Moscovei .

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO