Rusia a concentrat tancuri si artilerie la granita cu Ucraina. Reactia Kremlinului si scenariile inaintate de NATO. VIDEO

Ultima actualizare: 31-05-2015 07:03
tancuri, moscova, parada

Moscova ar putea pregati o noua ofensiva in estul Ucrainei, afirma Reuters India, care aduce ca dovada marturiile mai mulor localnici care au surprins o concentrare de forte in aproprierea granitei

Potrivit Reuters India, sute de lansatoare de rachete, tancuri si piese de artilerie sunt masate de cateva zile in baza Kuzminski, un poligon improvizat la la 50 de kilometri de granita cu Ucraina. Activista pentru drepturile omului Valentina Melnikova sustine ca a primit informatii conform carora militarii rusi ar fi primit ordine de la comandantii lor sa se pregateasca pentru a pleca in Ucraina.

Si reporterii Reuters au fotografiat in Rostov patru trenuri pline cu trupe si vehicule blindate care se indreptau spre granita cu Ucraina. Iar in ultimele zile, pe retelele sociale au aparut mai multe filmari cu astfel de transporturi, dintre care iata doua:

Alti martori spun ca nici echipamentele militare, nici soldatii in drum spre Kuzminski nu purtau insemne ale Armatei Federatiei Ruse, ceea ce ar face plauzibila ipoteza ca urmeaza sa joace rolul de “voluntari” rusi in estul Ucrainei. Un scenariu care a fost evocat recent si de comandantul suprem al fortelor NATO din Europa, generalul Philip M. Breedlove, ce a avertizat asupra riscului unei ofensive pusa la cale gratie perioadei de liniste oferita de acordul de pace de la Minsk.

Oficialii rusi nu vor sa comenteze pe acest subiect. Ministrul apararii de la Moscova nu a facut nicio declaratie iar mai multi ofiteri superiori au declarat neoficial ca este vorba doar de un exercitiu militar. Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, le-a raspun jurnalistilor Reuters care l-au intrebat daca se pregateste o invazie in Ucraina ca „modul in care a fost formulata intrebare este nepotrivit”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO