Rusia a amplasat sisteme antiaeriene la granita cu tarile NATO. Pot dobori avioane la 250 de kilometri distanta


Ultimul update: Sambata 24 Septembrie 2016 02:29
Data publicarii: Miercuri 21 Septembrie 2016 15:37
Categorie: Stiri externe
sistem de rachete s-400

Kremlinul isi intareste fortele militare din Europa, provocand temeri in tarile baltice.

Rusia a anuntat miercuri desfasurarea a doua sisteme de rachete antiaeriene S-400 in regiunea din apropiere de Sankt Petersburg, limitrofa cu cele trei state baltice membre ale NATO (Estonia, Letonia si Lituania), relateaza agentia EFE.

'Doua sisteme antiaeriene noi de tipul S-400 Triumph au fost livrate Fortelor Aeriene si Fortelor de Aparare Antiaeriana (...) stationate in regiunea Leningrad', a declarat agentiei Interfax generalul Igor Mughinov, comandantul districtului militar din sectorul vestic.

Rachetele S-400 - aceleasi sisteme au fost desfasurate in Siria in anul 2015 pentru protectia bazei aeriene Latakia - vor garanta 'apararea aeriana a flancului de nord-vest' al Rusiei, a mai afirmat generalul rus.

Unitatile din acel district militar vor testa in curand noile sistemele antiaeriene in timpul unor aplicatii care se vor defasura intr-un poligon militar din regiunea Astrahan, unde se vor efectua exercitii de tragere asupra unor tinte aeriene.

Sistemele de ultima generatie S-400 sunt o mandrie a industriei ruse de armament si pot dobori tinte aeriene - avioane si rachete de croaziera - de la o distanta de 250 de kilometri.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO