România, în topul mondial al țărilor care vaccinează populația. Locul 18 la nivel global

19-01-2021 10:39


România se află în topul 20 al țărilor cu o rată bună de vaccinare a populației împotriva Covid-19, potrivit unor date centralizate de către Bloomberg.

În prezent, conform sursei citate, vaccinul Pfizer-BioNTech a fost autorizat pentru utilizare în America de Nord, Europa și Orientul Mijlociu, iar campaniile de vaccinare au început în cel puțin 51 de țări. De asemenea, s-a constatat că vaccinul de la Moderna reduce infecțiile cu coronavirus cu 95%, potrivit unor studii realizate pe zeci de mii de voluntari.

Nu în ultimul rând, un vaccin realizat de către AstraZeneca Plc și Universitatea din Oxford a primit autorizație în Marea Britanie pe 30 decembrie.

Alte țări au un avans în ceea ce privește vaccinările. China și Rusia și-au autorizat propriile doze de vaccin în iulie și august, înainte ca acestea să fie testate complet. De atunci, țările au administrat milioane de doze, dar nu oferă prea multe detalii cu privire la progresul lor.

În Israel, rata de vaccinare a Israelului depășește cu mult alte națiuni, cu 28,5 doze administrate la fiecare 100 de oameni. Asta în condițiile în care multe țări nici măcar nu au început campania.

Clasamentul țărilor cu cele mai multe vaccinuri administrate populației, date valabile în 17 ianuarie

 

La nivel internațional, România este pe locul 18, conform statisticilor realizate de Bloomberg, în condițiile în care clasamentul ia în considerare și Uniunea Europeană, ca entitate, dar și țările membre ale UE, separat.

Astfel, pe primul loc se află SUA, cu 14,3 milioane de vaccinuri până în 17 ianuarie. Urmează China, cu 10 milioane de oameni vaccinați, Uniunea Europeană, cu 5,2 milioane de vaccinuri, și Marea Britanie, cu 4,3 milioane de oameni vaccinați.

1-SUA
2-China
3-UE
4-Marea Britanie
5-Israel
6-Emiratele Arabe Unite
7-Rusia
8-Italia
9-Germania
10-Spania
11-Turcia
12-Canada
13-Franța
14-Mexic
15-Polonia
16-India
17-Arabia Saudită
18-România
19-Argentina
20-Danemarca

 


VIDEO PROTVPLUS.RO