Roma, Berlin, Londra. Capitalele europene "infestate" cu microbul Wall Street. Demonstratii violente
FOTO. Inceputa pasnic in acest weekend, mobilizarea de dimensiuni planetare impotriva crizei capitalismului s-a terminat rau, in mai multe capitale europene. Sambata seara, nemultumitii adunati la Roma au inceput sa vandalizeze tot ce le-a iesit in cale.
In scurt timp, centrul capitalei Italiei arata ca in timpul unei revolutii. Imbranceli intre protestatari si fortele de ordine s-au inregistrat si la Londra si Berlin. Acum, situatia este calma, insa fortele de ordine se asteapta la noi tensiuni.
In Italia, grupuri de indivizi mascati au invadat un hotel de lux si au devastat vitrine si bancomate. O anexa a Ministerului Apararii a fost distrusa in asemenea hal, incat acoperisul a cedat. Mai multe masini, ale carabinierilor, au fost incendiate, iar fumul gros a incetosat pana si Coloseumul.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Tensiunea a persistat si dupa lasarea intunericului. Fortele de ordine au intrat cu blindatele in baricadele improvizate de protestatari, in incercarea de a-i imprastia.
Banci atacate si masini incendiate. Manifestatia "indignatilor", soldata cu violente la Roma. VIDEO
Londra si Berlin
Cateva imbranceli au fost si la Londra. Politistii au facut chiar exces de zel pe alocuri, speriati probabil ca violentele extreme din urma cu cateva luni sa nu se repete.
Tensiune a fost si la Berlin, dar nicaieri incidentele n-au fost atat de grave ca la Roma. De altfel, italienii au simtit mai acut acest nou puseu de criza. Roma a adoptat doua serii de masuri de austeritate anul acesta, de teama sa nu calce pe urmele Greciei .In timp ce miscarea Ocupati Wall Street capata dimensiuni globale, ministrii de finante ai celor mai bogate 20 de tari din lume cauta solutii. Deocamdata, vestile nu sunt bune.
"Mai degraba, situatia s-a inrautatit in ultimele trei saptamani. Chiar daca bursele si-au mai revenit putin in ultimele zile, in mare, situatia economica nu s-a imbunatatit" - a declarat Christine Lagarde, directoarea FMI.
Sursa: Pro TV
Etichete: grecia, proteste, criza, wall street, ocupatii, occupy,
Dată publicare:
16-10-2011 09:21