Richard Gere, apel pentru susținerea migranților. Salvini: Să-i ia pe toți la Hollywood

Ultima actualizare: 10-08-2019 21:35
Richard Gere, alături de refugiați: „Trebuie să ne oprim din a diaboliza fiinţele umane”
Euronews

Actorul american Richard Gere, care a venit vineri să susţină migranţii prezenţi la bordul Open Arms, o navă blocată de o săptămână în largul Insulei italiene Lampedusa, a cerut, sâmbătă, să se oprească „diabolizarea” migranţilor.

UPDATE: Matteo Salvini, vicepremier și ministru de Interne al Italiei, a avut o reacție ironică la apelul actorului Richard Gere.

„Dat fiind că acest milionar generos își face griji pentru migranții de pe Open Arms, nu putem decât să-i mulțumim. Poate să ia la Hollywood, în avionul său privat, toți migranții și să aibă grijă de ei în vilele lui. Mulțumim, Richard!”, a declarant Salvini, citat de express.co.uk.

ȘTIRE INIȚIALĂ: „Majoritatea oamenilor vorbesc de migranţi, dar pentru mine sunt refugiaţi. Sunt 121 de poveşti diferite, oameni extraordinari, puternici, care au trecut prin orori inimaginabile, prin infern, torturi, violuri, închisoare", a spus Richard Gere, potrivit News.ro.

Actorul susţine că acţiunea lui nu are nimic de-a face cu politica, ci doar cu ajutorarea oamenilor aflaţi la ananghie.

El a făcut aluzie la „ciudata politică americană” cu un preşedinte „care pune multă energie în dezumanizare”.

„Noi avem refugiaţi din Honduras, Salvador, Nicaragua, Mexic... este un caz similar şi aici. Dar peste tot în lume trebuie să ne oprim din a diaboliza fiinţele umane”, a mai spus Gere.

Malta a anunţat, sâmbătă, că este dispusă să primească 39 de migranţi salvaţi noaptea trecută de nava Open Arms a ONG-ului spaniol Proactiva, însă nu şi pe cei 121 de refugiaţi prezenţi la bordul vasului de nouă zile. ONG-ul refuză această variantă, dorind ca toţi migranţii să poată debarca în Malta.

Guvernul maltez a precizat, într-un comunicat, că a propus transferul celor 39 de migranţi la bordul unei nave a forţelor militare şi aducerea lor pe pământ maltez, deoarece refugiaţii au fost salvaţi într-o zonă aflată sub responsabilitatea Maltei şi coordonată de Centrul de salvare RCC.

„Însă Open Arms refuză această soluţie şi insistă ca Malta să îi primească pe ceilalţi 121 de migranţi salvaţi într-o zonă de care nu este responsabilă nici Malta şi nici autoritatea de coordonare competentă”, se menţionează în comunicat.

Open Arms a criticat atitudinea Maltei printr-un mesaj postat pe Twitter: „După operaţiunea de salvare din urmă cu câteva ore, Malta acceptă să preia doar 39 de persoane. Refuză să preia şi celelalte 121 de persoane care sunt de nouă zile la bord. Această reacţie a generat o serie de probleme de siguranţă la bord”.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO