Fostul premier al Republicii Moldova, Vlad Filat, condamnat la 9 ani de inchisoare. Acuzatiile la adresa lui sunt SECRETE

Ultima actualizare: 30-06-2016 08:00
Vlad Filat

Fostul premier al Republicii Moldova Vlad Filat a fost condamnat, luni, la noua ani de inchisoare. Nimeni nu stie insa precis pentru ce anume, dat fiind ca dosarul nu poate fi facut public.

Totodata, fostul premier moldovean va trebui sa achite o amenda de 60 de mii de lei (moldovenesti) si nu va avea dreptul de a ocupa vreo functie publica pe o perioada de 5 ani.

Sentinta, care poate fi atacata prin apel, a fost data de catre magistratii de la Judecatoria Buiucani, dupa audierea acuzarii si apararii.

Vlad Filat s-a declarat nevinovat si a afirmat ca hotararea magistratilor este ilegala. Conform Agerpres, politicianul nu a reusit sa spuna prea multe jurnalistilor, intrucat acesti au fost alungati din sala de sedinte. 'Este o sentinta ilegala. Faptul ca acest proces nu a fost public demonstreaza ca hotararea este ilegala. Trebuia sa vedeti probele prezentate de procurori. Nu sunt veridice. Ma voi adresa CEDO', a declarat Filat, citat de Unimedia.

La randul sau, procurorul care a gestionat dosarul in care este vizat fostul premier Vlad Filat spune ca hotararea judecatorilor este prea blanda in comparatie cu prejudiciul care ar fi fost adus statului de catre Vlad Filat.

"Indiscutabil sentinta va fi contestata. Nu suntem de acord cu aceasta sentinta. Noua ani sunt prea putini pentru prejudiciul adus", a spus procuroarea Adriana Betisor, potrivit portalului Unimedia.

Fostul premier Vlad Filat a fost retinut preventiv la 15 octombrie 2015, iar ulterior arestat. Filat este acuzat de corupere pasiva si trafic de influenta, dupa ce omul de afaceri Ilan Shor a declarat ca i-ar fi dat in ultimii ani bani si bunuri in valoare de 250 de milioane de dolari. Vlad Filat neaga acuzatiile, declarand ca este victima unei rafuieli politice pusa la cale de prim-vicepresedintele autosuspendat al PD, Vlad Plahotniuc.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO