Papa Francisc: "Cine suntem noi sa judecam". Suveranul Pontif ii indeamna pe crestini sa-si ceara scuze fata de homosexuali

Ultima actualizare: 30-06-2016 08:00
papa Francisc

Papa Francisc a facut, din nou, apel la toleranta fata de homosexualitate punand intrebarea "cine suntem noi sa o judecam".

Suveranul Pontif sustine ca cei care cred in crestinism ar trebui sa invete sa prezinte scuze si sa ceara iertare dupa masacrul de la Orlando din SUA, nu numai celor din comunitatea gay, dar si multor alte persoane, informeaza agentia France Presse (AFP). conform Agerpres.

Intrebat in avionul care l-a adus inapoi la Vatican dupa vizita efectuata in Armenia, despre homofobie dupa masacrul din Orlando din urma cu o saptamana, papa a amintit ca in catehism se spune ca homosexualii nu ar trebui sa fie discriminati, ci respectati, sustinandu-i in cadrul programului pastoral.

"O persoana care traieste aceasta conditie, cu o buna vointa care il cauta pe Dumnezeu, cine suntem noi sa o judecam", a spus el, repetand cuvintele spuse in prima sa conferinta tinuta in avionul care il ducea de la Rio de Janeiro la Roma, in vara anului 2003.

Crestinii ar trebui sa ceara scuze si iertare nu numai fata de homosexuali, dar si fata de cei saraci, de femeile exploatate, de copiii supusi la munca fortata. Crestinii trebuie sa ceara iertare in mod constant, a recomandat Suveranul Pontif.

Observand ca el insusi s-a scaldat la Buenos Aires intr-o "cultura catolica ingusta", Papa Francisc a mentionat ca, uneori, unii homosexuali au "manifestari prea ofensatoare", neintelese de cei cu "mentalitati diferite".
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO