Rusia va expulza 150 de diplomați occidentali. Replica dată Statelor Unite

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Vladimir Putin
Getty

Ministrul rus de Afaceri Externe, Serghei Lavrov, a anunțat joi seară că Rusia va expulza 60 de diplomați americani și va închide consulatul SUA din Sankt Petersburg.

"Literalmente, în acest moment, ambasadorul SUA a fost chemat la Ministerul de Externe, unde este informat cu privire la conţinutul măsurilor de răspuns împotriva Statelor Unite", a spus şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, într-o conferinţă de presă.

Luni administraţia americană a anunţat că expulzează 60 de ”spioni” ruşi: 48 ”agenţi de informaţii cunoscuţi”  de la consulatul Rusiei în Seattle şi alţi 12 de la Misiunea rusă la ONU. Aceştia au termen de şapte zile pentru a părăsi teritoriul SUA.

Totodată MAE rus a avertizat cu măsuri similare și țările din UE, printre care se află și România, care au decis expulzări de diplomați ruși.

În total rușii ar urma să expulzeze în jur de 150 de diplomați occidentali, un număr apropiat de cel al diplomaților ruși expulzați din zeci de țări în această săptămână, relatează New York Times.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO