Regiunea din SUA în care se vor înregistra - 50 de grade. „Am 5 straturi de haine”


Ultimul update: Miercuri 30 Ianuarie 2019 20:30
Data publicarii: Miercuri 30 Ianuarie 2019 13:03
Categorie: Stiri externe

În America, e stare de urgență în Vestul Mijlociu, din cauza temperaturilor negative record, care ar putea coborî, avertizează meteorologii, chiar şi până la minus 50 de grade Celsius.

Şi nu doar în centrul ţării e frig de crapă pietrele. Peste 75% din populaţia Statelor Unite se confruntă cu temperaturi scăzute, din cauza unui vortex polar care împinge aer arctic spre sud.

Condiţii de trafic infernale, şcoli închise, serviciile poştale întrerupte, mii de zboruri anulate şi măsuri de urgenţă la scara masivă. Sunt doar câteva dintre problemle provocate de frigul insuportabil care s-a năpustit asupra statelor Illinois, Iowa, Minnesota, Wisconsin, Kansas, Missouri, Montana, Nebraska, Dakota de Sud şi Dakota de Nord.

J.B. Pritzker guvernator Illinois:Ne-am putea confrunta cu un val de frig fără precedent.”

Autorităţile nu contenesc să pună populaţia în gardă. La minus 50 de grade Celsius, degerăturile se instalează după doar 5 minute de stat afară.

J.B. Pritzker, guvernator Illinois: Aceste condiţii meteo vă pot pune viaţa în pericol. Chiar şi o expunere la frig de numai câteva minute poate fi primejdioasă.”

„Doamne Dumnezeule, este crunt, şi am 5 straturi de haine, două perechi de şosete, două perechi de pantaloni.”

Fermierii nu-şi lasă în voia sorţii animalele: se străduiesc să le uşureze traiul, acoperindu-le şi încălzind cât de cât grajdurile. Specialiştii estimează în aceste zile aproape 250 de milioane de americani sunt afectaţi de frigul năprasnic.

O autostradă din Michigan a fost închisă după producerea mai multor accidente în lanţ.

Sgt. Eric Westveer: „Vizibilitatea este prima problemă. Şoferii nu văd maşinile ciocnite din faţa lor şi nu pot frâna la timp din cauza carosabilului alenecos. Încetiniţi! reduceţi viteza şi lăsaţi suficient spaţiu între voi şi maşina din faţă!”

Echipele de intervenţie sunt depăşite de situaţie, mai ales că viscolul nu conteneşte. De multe ori, şoferii maşinilor implicate în carambol se ajută singuri, înainte să ajungă la ei poliţia şi ambulanţele.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO