Reacția germanilor la sosirea românilor care s-au înghesuit la Cluj. Cum au fost primiți de fermieri
Presa germană a relatat despre sosirea muncitorilor sezonieri români care s-au înghesuit, joi și vineri, pe aeroportul din Cluj pentru a pleca la muncă în Germania.
Potrivit t-online.de, responsabilii celei mai mari asociații de cultivare a sparanghelului din Germania au aflat despre ce s-a întâmplat de la Cluj din presă, ei declarând că o astfel de situație nu ar trebuie să se mai repete.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
"Ceea ce s-a întâmplat este grav și nu ar trebui să se mai repete", a declarat Fred Eickhorst, directorul general al Asociației Cultivatorilor de Sparanghel și Căpșuni din Saxonia Inferioară.
Sursa citată notează, totuși, că întregul sistem prin care au fost aduși lucrătorii sezonieri din România a fost pus la punct astfel încât să nu existe pericol pentru populație.
40.000 de oameni, majoritatea români, vor ajunge în Germania în aprilie și mai
Pe de altă parte, agricultorii germani care i-au așteptat pe lucrătorii din România pe aeroportul din
Karlsruhe, s-au declarat bucuroși că vor avea cu cine să culeagă recolta.
Potrivit bnn.de, producătorii de sparanghel din Germania sunt ușurați de faptul că guvernul federal a relaxat restricțiile de intrare pentru lucrătorii sezonieri din Europa de Est.
40.000 de oameni, majoritatea români, vor ajunge astfel în Germania în aprilie și mai, scrie sursa citată.
De la începutul acestei săptămâni, agricultorii au putut să-și înregistreze cererile pe un site web special creat de Asociația Fermierilor din Germania, iar, începând de joi, primele avioane cu lucrători au ajuns pe opt aeroporturi din țară.
Fermierii au fost cei care au plătit biletele de avion, în jur de 280 de euro de persoană, și i-au condus pe oameni la locurile lor de muncă, cu microbuze sau autoturisme.
Înainte de asta însă, românii au fost testați, luânduli-se temperatura.
Sursa: t-online.de, Paula Rusanu
Etichete: cluj, germania, imbulzeala,
Dată publicare:
12-04-2020 12:15