Sute de români se înghesuie pe aeroportul din Cluj ca să plece în Germania. S-a deschis dosar penal

Dată publicare: 09-04-2020 14:30
Dată actualizare: 09-04-2020 17:30


Imagini incredibile pe aeroportul din Cluj Napoca, unde aproape 1800 de români se înghesuie la îmbarcarea în avioanele care îi duc la muncă, în Germania.

UPDATE 17:15 - Poliția Transporturi Cluj a anunțat, joi, deschiderea unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, după apariția imaginilor de la aeroportul din Cluj.

"Urmare a imaginilor și informațiilor apărute în spațiul public privind situația de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, vă informăm că la nivelul S.R.P.T. Cluj Napoca a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 352 Cod Penal, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca. În cursul zilei de astăzi, polițiștii din cadrul S.R.P.T. Cluj Napoca, în temeiul art. 292 Cod de Procedura Penală s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzută de art. 352 Cod Penal, în cauza privind situația persoanelor aflate in cursul acestei dimineți pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj. Cauza se afla sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca", se arată într-un comunicat.

Peste 1800 de oameni s-au îmbulzit la aeroport

 

12 zboruri au fost programate joi, intre orele 13.00 și 21.00, însă oamenii au fost aduși la Cluj de dimineață, cu autocarele, si își așteaptă cursele îngramădiți în parcare.

Potrivit imaginilor difuzate de presa locală, oamenii nu respectă nicio regulă de distanțare socială, iar unii dintre ei nu poartă măști și mănuși de protecție.

"Cursele sunt organizate de un operator privat, care a gestionat prost situaţia. I-a adus pe oameni grămadă, în condiţiile în care zborurile charter sunt programate să plece de la 13 la 21 aproximativ. Intră controlat în aerogară, problema e în exterior. Am trimis jandarmi şi forţe ale poliţiei pentru a-i dispersa", a spus prefectul Mircea Abrudean, conform Agerpres.

El a mai spus că operatorul privat vinovat de situaţia creată va fi anchetat.

"Oamenii au venit în autocare împreună, în avion vor merge tot împreună. Organizarea aparţine unui operator privat, repet, care va fi anchetat pentru modul în care a gestionat acest lucru. Încercăm să luăm măsurile care se pot lua în acest moment", a mai spus prefectul de Cluj.

Sursa foto: servuscluj.ro

Conform directorului general al aeroportului, David Ciceo, citat de monitorulcj.ro, sunt peste 1.800 de oameni care pleacă în Germania cu 12 curse charter.

 

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO