Răsturnare de situație în cazul celor 12 israelieni care au fost reținuți pentru viol în Cipru

Dată publicare: 29-07-2019 12:39
Dată actualizare: 29-07-2019 14:39


Răsturnare de situație într-un caz care, la mijlocul acestei luni, a suscitat atenția lumii întregi.

Mai multe imagini cu turista britanică găsiți în galeria foto a acestui articol!

12 tineri israelieni, mulți dintre ei minori, au fost eliberați dintr-o închisoare cipriotă, după ce o tânără din Marea Britanie - care îi acuzese de viol în grup - a recunoscut că a inventat întreagă poveste.

Încă de la început, 3 dintre israelieni au povestit că au întreținut relații intime consensuale cu acuzatoarea. Ceilalți au negat violul. Primele fisuri în poveste au apărut când unul dintre acuzați a dovedit, printr-un selfie păstrat în telefon, că - la ora presupusului viol - el era cu prietena în alt loc.

După testele ADN, polițiștii ciprioți au audiat-o riguros pe acuzatoare. Tânăra a fost arestată după ce a admis, în cele din urmă, că mințise.

Turista britanică, în vârstă de 19 ani, și-a schimbat mărturia în fața polițiștilor spunând că relațiile sexuale au fost consimțite, dar a decis să depună plângere împotriva celor 12 tineri pentru că s-a simțit umilită de ei.

Din ce susține britanica, tinerii ar fi filmat-o fără consimțământul ei în timp ce făcea sex. Supărată, tânăra a decis să se răzbune spunând că a fost violată, relatează timesofisrael.com.

Toți cei 7 tineri care mai rămăseseră în arestul poliției cipriote au fost eliberatați duminică a declarat un purtător de cuvânt al poliției. Tânăra a apărut luni ( n.r. astăzi) în fața unui tribunal, cu chipul acoperit. 

Rudele băieților au reacționat la auzul veștii că au fost eliberați începând să cânte imnuri religioase - arată imaginile difuzate duminică de canalul TV israelian Channel 12.

”A mințit, a spus că toți cei 12 au violat-o. Timp de 2 săptămâni doar asta a spus. După relatările celor 12, versiunea ei nu mai stă în picioare” a spus un avocat israelian, Yaniv Havari. Săptămâna trecută 5 dintre tinerii acuzați au fost eliberați.

 

Sursa: Pro TV

Tags: israelieni, viol, cipru,


VIDEO PROTVPLUS.RO