Raport alarmant al OMS. La nivel mondial, una din trei femei este abuzata de partenerul de viata


Ultimul update: Luni 24 Iunie 2013 00:31
Data publicarii: Vineri 21 Iunie 2013 07:49
Categorie: Stiri externe

Violenta impotriva femeilor are amploarea unei epidemii.
Organizatia Mondiala a Sanatatii da alarma, dupa un studiu realizat in 80 de tari.

Este primul demers de o asemenea anvergura de pana acum.

Specialistii OMS au aflat ca una din trei femei este abuzata de partenerul de viata - un rezultat mai mult decat ingrijorator.

Si, pentru a atrage atentia intregii lumi, organzatiile umanitare au pregaitit si un material video, in care apare o cunoscuta actrita britanica.

Va avertizam ca urmeaza imagini care va pot afecta emotional.

Actrita britanica Keira Khightly intra in rolul unei femei batute fara mila de partenerul de viata, intr-un material video socant.

Mesajul trasmis de aceasta campanie: toti trebuie sa avem toleranta zero pentru astfel de abuzuri.

"Cifrele arata ca 35% dintre femeile din toata lumea ajung victimele abuzurilor fizice si sexuale, un lucru socant si complet inacceptabil", spune Charlotte Watts, profesor universitar.

Grav este ca victimele nu provin doar din tarile in curs de dezvoltare. In Marea Britanie, spre exemplu, violenta domestica ucide in fiecare saptamana doua femei.

"Nimeni nu ar trebui sa se simta nesigur in propria casa, nimeni nu ar trebui sa cada victima violentei domestice sau sa sfarseasca omorat de fostii ori de actualii parteneri", declara Hllary Fisher, de la Women's Aid.

Femeile abuzate ajung sa sufere de depresie ori de boli mintale, sau cad in patima alcoolului, cu consecinte nefaste pentru intreaga familie, dar si pentru societate.

"Zilele in care lipsesc de la munca, dificultatile in a gasi banii necesari pentru a le sprijinji pe aceste femei... Costurile sunt masive. Este mai ieftin sa prevenim violenta la adresa femeilor", crede Hillary Fsher.

De aceea, copiii trebuie sa invete de mici sa nu loveasca si sa nu tolereze violenta din jurul lor.

"Studiile arata ca, pana la varsta de 10 sau 11 ani, stiu deja daca este adecvat sau daca este acceptabil sa lovesti o femeie", spune Fisher.

Organizatia lanseaza un apel la actiune urgenta si le cere oficialilor din toata lumea sa ia in serios problema violentei domestice.

Alexandra Stan a fost supusa unei investigatii la tomograf. Se plange inca de dureri mari de cap
Presa din SUA, despre Alexandra Stan: Incidentul naste o dezbatere aprinsa despre violenta domestica
VIDEO PROTVPLUS.RO