Putin cere armatei ucrainene „să preia puterea” la Kiev. Zelenski şi anturajul său, catalogați drept „neonazişti şi drogaţi”
Preşedintele rus Vladimir Putin le-a cerut vineri militarilor ucraineni "să preia puterea" la Kiev şi să-l înlăture pe preşedintele Volodmir Zelenski şi anturajul său, pe care i-a calificat drept "neonazişti şi drogaţi".
"Fac încă o dată apel la personalul militar şi la forţele armate ale Ucrainei: nu le permiteţi neonaziştilor (...) să vă folosească copiii, soţiile şi bătrânii ca scuturi umane", a spus Putin la o reuniune a Consiliului rus de securitate transmisă la televiziune, relatează AFP și Reuters, citate de Agerpres.
"Luaţi puterea în mâinile voastre. Mi se pare că va fi mai uşor să negociem între mine şi voi", a mai transmis Putin armatei ucrainene, precizând că nu luptă cu unităţi ale armatei ci cu formaţiuni naţionaliste care se comportă "ca nişte terorişti" utilizând civili "ca scuturi umane".
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Putin a adăugat că militarii ruşi în Ucraina acţionează "curajos, profesionist şi eroic"
Armata ucraineană este vizată de hackeri din Belarus
Oficiali ucraineni pentru securitate cibernetică au afirmat că o campanie de piratare vizează adresele de e-mail private ale personalului militar ucrainean ''şi ale persoanelor apropiate'', relatează vineri DPA, citată de Agerpres.
Într-un anunţ postat pe Facebook, Echipa de Răspuns la Urgenţe Cibernetice (CERT) a indicat că hackerii folosesc e-mailuri care fură parole pentru a sparge conturi de e-mail ale soldaţilor ucraineni şi utilizează adrese pentru a trimite mesaje false.
CERT a indicat că printre autorii acţiunilor de piratare s-ar afla un grup din Minsk cu numele de cod ''UNC1151'' şi ai cărei membri ar fi ofiţeri ai armatei belaruse.