Purtarea măștilor, obligatorie în tot mai multe țări. Locul în care amenda e 150 de euro la fiecare abatere

Ultima actualizare: 20-07-2020 14:23

Purtarea măştilor a devenit obligatorie în mai multe ţări, în special în magazine şi alte spaţii închise.

Măsura este în vigoare și în Grecia, pentru clienţii supermarketurilor, iar amenzile sunt mari. De asemenea, în Franţa este obligatorie purtarea măştilor în spaţiile închise, începând de azi.

Spania are din nou probleme mari cu SARS-CoV-2

 

În Spania, polițiștii au început să patruleze pe străzi şi să îi avertizeze pe cei ce nu poartă mască. Purtarea măştii nu este deocamdată obligatorie în regiunea Andaluzia, în spaţiile deschise, însă este recomandată de medici. Chiar şi aşa, mulţi localnici evită măştile, pe motiv că este foarte cald.

Între timp, purtarea măstii de protecție în spatiile publice a devenit obligatorie și în Valencia. Măsura era deja în vigoare în Barcelona.

Peste 150 de focare în Catalonia

 

Spania are din nou probleme serioase din cauza virusului SARS-CoV-2. Aproape 1.000 de infectări au fost raportate ieri numai în Catalonia.

Autoritătile le-au recomandat celor patru milioane de oameni care locuiesc în regiune să recurgă la autoizolare și să iasă din casă doar dacă au un motiv bine întemeiat.

Acolo sunt peste 150 de focare, iar Franța a anunțat că nu exclude o închidere a frontierei cu Peninsula Iberică.

Amenzi de 150 de euro, în Grecia

 

Autorităţile din Grecia au decis ca purtarea măştii să fie obligatorie în magazine, iar cei ce sunt prinşi fără mască pot fi amendaţi cu 150 de euro, la fiecare abatere.

Reprezentant magazin: "Cel mai bun lucru pe care îl putem face acum este să ne protejăm bine. În plus, ar trebui să fim responsabili şi faţă de ceilalţi şi să nu îi lăsăm pe clienţi să se îngrijoreze. Nepurtarea măştii nu ne va afecta doar pe noi, ci şi afacerea noastră."

Client: "Port întotdeauna mască, fie că sunt în spaţiu deschis sau în spaţiu închis. Purtarea măştii nu este doar un comportament responsabil pentru noi, ci şi lucrul potrivit pentru sănătatea celorlalţi."

De asemenea, masca de protecţie este obligatorie de astăzi în regiunea Bretania din Franţa, unde, potrivit datelor oficiale, rata de răspîndire a virusului a crescut de trei ori în ultimele patru zile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO