Protestele anti-austeritate de la Frankfurt s-au incheiat. Peste 1.000 de oameni au iesit in strada

Ultima actualizare: 03-06-2013 06:54
frankfurt - 3

Peste o mie de persoane s-au adunat vineri dimineata, in pofida ploii, in fata sediului Bancii Centrale Europene (BCE), la Frankfurt, cu scopul de a protesta fata de politica de austeritate din zona euro, la indemnul organizatiei anticapitaliste Blockupy.

UPDATE 17:30 Manifestantii adunati vineri in fata sediului Bancii Centrale Europene si Deutsche Bank, in Frankfurt, pentru a protesta fata de politicile de austeritate din zona euro, s-au dispersat la pranz, relateaza AFP.

"In pofida ploii si furtunilor, blocarea BCE a fost un succes", a comunicat Blockupy pe Twitter.

Potrivit politiei, intre 1.200 si 1.500 de manifestanti participa la protest, in timp ce Blockupy mentioneaza 3.000 de persoane participante.

Bariere au fost ridicate in jurul sediului BCE incepand de miercuri pentru a impiedica apropierea manifestantilor. Sute de politisti au fost mobilizati in centrul orasului, fiind ajutati de elicoptere folosite pentru supraveghere, potrivit unui purtator de cuvant al politiei, care nu a vrut sa precizeze numarul lor exact.

"Manifestanti au incercat sa depaseasca barierele", a declarat un purtator de cuvant, adaugand ca fortele de ordine au facut uz de spray cu piper.

O purtatoare de cuvant a BCE a declarat pentru AFP ca institutia a luat masurile necesare pentru a asigura securitatea salariatilor, in coordonare cu fortele de politie. "BCE va ramane operationala pe parcursul manifestatiilor", a precizat banca intr-un comunicat.

Manifestantii, care protesteaza fata de austeritate si modul in care Uniunea Europeana (UE) gestioneaza criza, preconizeaza de asemenea sa blocheze marile banci, in special sediul Deutsche Bank, cea mai mare banca din Germania, cu scopul de a perturba functionarea lor. Numeroase institutii bancare au solicitat angajatilor lor sa lucreze de la domiciliu.

Sambata, ziua in care se marcheaza 15 ani de la fondarea BCE, o manifestatie este prevazuta in centrul orasului Frankfurt, la care organizatorii spera sa adune 20.000 de participanti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO