Procesul pe care il urmareste un continent. "Sa moara odata pentru totdeauna. Ma enerveaza"

22-03-2012 07:15

Uruguay

Un proces ingrozitor a scandalizat America de Sud. Doi infirmieri din Uruguay sunt acuzati de uciderea a 11 pacienti in diferite spitalele.

Unul dintre acuzati a declarat ca a actionat pentru ca "ei sa nu mai sufere", conform avocatului sau, in timp ce al doilea a declarat ca a ucis cinci pacienti deoarece il "deranjau", relateaza AFP.

"E un pervers", a declarat avocatul Ines Mazziotti, marti, pentru postul de radio uruguayan El Espectador, referindu-se la infirmierul in varsta de 40 de ani care a recunoscut uciderea a cinci pacienti in spitalul public Maciel din Montevideo.

"In declaratiile sale, Marcel Pereira spune: « Acesti batrani de rahat, le fac toaleta, si doua ore mai tarziu, ei se scapa pe ei, sa moara odata pentru totdeauna, ma enerveaza ... »", a declarat Mazziotti.

Ariel Acevedo, infirmierul in varsta de 46 de ani pe care ea il apara a vrut ca "ei sa nu mai sufere", a declarat Mazziotti, repetand afirmatiile clientului sau: "Ines, fac acest lucru de 20 de ani, am vazut cum au murit mii de oameni. Ce mi s-a intamplat? Nu stiu, cred ca m-am crezut Dumnezeu".

"Imi dau seama ca am facut o greseala, ca am actionat ca si cum eram Dumnezeu (...), regret", a declarat barbatul care a recunoscut uciderea a 11 persoane intr-un serviciu de neurochirurgie al clinicii private Espanola din capitala, in timpul unui nou interogatoriu.

Daca ea a repetat faptul "evident" ca cei doi infirmieri se "cunosteau", avocata a mentionat ca au folosit mecanisme diferite: "cei care au murit in spitalul Maciel au fost ucisi cu medicamente", in timp ce clientul sau a ucis "prin injectarea de aer" in sistemul intravenos. Conform clientului sau, "numerosi apropiati ai pacientilor internati au cerut medicului o sedare astfel incat sa nu ii mai vada suferind. Medicul isi dadea consimtamantul, si el si membrii familiei semnau", a adaugat avocatul.

"Nu este acelasi lucru? Eutanasierea nu este legala. De ce semnatura medicului valoreaza mai mult decat cea a unui infirmier care actioneaza de unul singur ?", a declarat avocata. Ancheta a inceput in ianuarie, dupa o denuntare anonima, dar moartea suspecta a unei paciente in varsta de 74 de ani, in urma cu o saptamana care a dus la retinerea celor doi barbati si a unei infirmiere acuzate de complicitate.

Cei doi infirmieri au fost inculpati de "omor deosebit de grav". Victimele nu erau in faza terminala. Nici autoritatile sanitare, nici politia nu au dorit sa ofere precizari privind posibilul numar al victimelor si nici despre perioadele de timp in care cei doi barbati au lucrat in cele doua spitale din Montevideo.

Sursa: Pro TV

Tags: crime, procese, uruguay,


VIDEO PROTVPLUS.RO