Primul oras plutitor al lumii va purta 50.000 de locuitori in jurul Planetei
Daca va place sa calatoriti, cu siguranta va va placea sa traiti pe Freedom Ship, primul oras plutitor din lume. Vasul va naviga in jurul lumii, din tara in tara, si nu va sta niciodata in acelasi loc suficient ca sa va plictisiti.
Freedom Ship este creatia proiectantilor de la Freedom Ship International, o companie din Florida. Costul estimat al orasului plutitor este de 10 miliarde de dolari, scrie Daily Mail.
Constructia cantareste 2,7 milioane de tone si este prea mare pentru a putea ancora in vreun port. Vasul va petrece tot timpul pe mare, incojurand globul o data la doi ani, purtat de valuri si de energia solara.
Alegeri 2024
10:22
Klaus Iohannis nu a făcut declarații la secția de votare. Mesaj scurt pentru români: „Să poftească toţi la vot!”
09:50
Nicușor Dan: Am votat și acum cum votez de 35 de ani pentru democrație și pentru o direcție Occidentală a României
09:32
Ilie Bolojan, după vot: "Am votat pentru un preşedinte responsabil, pentru o Românie modernă şi europeană"
09:09
Marcel Ciolacu: „Am votat pentru o Românie cu o voce puternică în lume, al cărei președinte să muncească pentru țară”
Vasul va asigura locuinte pentru 50.000 de rezidenti permanenti, in cele 25 de etaje ale sale si va gazdui scoli, spitale, galerii de arta, magazine, parcuri, un acvariu si un cazino.
Orasul va avea propriul aeroport, pe acoperis, si va putea primi avioane comerciale si private, cu pana la 40 de pasageri.
Roger M Gooch, vicepresedintele companiei, a declarat ca "Freedom Ship va fi cel mai mare vas construit vreodata, si primul oras plutitor."
Compania sa incearca sa stranga cele 10 miliarde de dolari, necesare pentru transformarea proiectului in realitate.
Gooch a declarat: "In ultimele 6 luni, proiectul a atras din ce in ce mai mult interes si suntem increzatori ca vom strange 1 miliard de dolari, necesari pentru inceperea lucrarilor de constructie."
Vasul va petrece 70% din timp ancorat in largul marilor orase, iar in restul timpului va naviga intre tari.
Orasul plutitor va pleca de pe coasta de est a Americii, peste Atlantic, spre Europa, si apoi in Mediterana. Apoi va reveni in Atlantic, va naviga in jurul Capului Bunei Sperante, spre Australia. Va petrece finalul anului pe Coasta de Vest a Americii si vara in America de Sud.
Daca va fi construit, vasul va avea o lungime de aproape 1400 de metri si o latime de 230 de metri. Inaltimea va fi de 105 metri.