Prima imagine cu românii deveniți eroi în Italia după ce au salvat doi oameni de la moarte sigură

04-06-2019 21:35
Sursa: Gazzetta di Mantova


români eroi în Italia

Doi români au devenit eroi în Italia, după ce au salvat de la moarte sigură doi pensionari implicați într-un accident rutier.

Daniel Dănăilă, 35 de ani, şi Alexandru Ciofu, 37 de ani, nu au stat deloc pe gânduri și au intervenit când mașina pensionarilor a căzut într-un canal de irigaţii şi risca să se scufunde.

”Aș vrea tare mult să le mulțumesc, dar nu știu cum să intru în contact cu ei. Au fost buni și curajoși și fără ei soțul meu și Ettore s-ar fi înecat cu siguranță”, este mesajul soției unuia din cei doi bărbați, relatează Gazzetta di Mantova.

Doar cu forţa braţelor, cei doi români au reuşit să ţină maşina la suprafaţă, astfel ca bătrânii, cărora apa le ajunsese deja până la gât, să nu se înece. Pompierii au ajuns apoi la locul accidentului şi i-au salvat pe cei doi din autoturism.

Italienii, de 70 şi 76 de ani, ajunseseră în pericol de moarte după ce maşina lor se ciocnise cu cea a unui tânăr indian în apropierea localităţii Ponte Ventuno din regiunea Mantua. Când au văzut ce s-a întâmplat, românii au sărit imediat în apă. Pentru ca bătrânii, care nu reuşeau să iasă din vehicul, să nu se înece, au ţinut maşina, cu un efort uriaş, la suprafaţă.

Când au ajuns pompierii, aceştia au legat cu un cablu autoturismul căzut în canalul de irigaţii şi l-au tras afară, apoi i-au descarcerat pe vârstnici, care au ajuns la spital cu răni uşoare. Şi unul dintre români a suferit tăieturi la mâini în urma operaţiunii de salvare.

Ugolino Marchiò, de 77 de ani și Ettore Romitti, de 70 de ani, sunt în afara oricărui pericol. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Gazzetta di Mantova

VIDEO PROTVPLUS.RO